[FC Barcelona – Atlético Madrid: 2-1] Det ble en jevn og innholdsrik kamp, men med to røde kort ble det vanskelig for Atlético.
Kampen åpnet slik som forventet; Atlético gikk høyt ut og presset Barcelona til å gjøre små feil i pasningsspillet. Det tok heller ikke lang tid før Atlético kom til et farlig skudd rett utenfor 16-meteren, men heldigvis for katalanerne så hadde de Claudio Bravo i buret. Men det skulle ikke ta lang tid før hovedstadslaget skulle sette ballen i nettet. Etter å ha passert Jordi Alba klarte Ñíguez å legge ballen inn til Koke som satte inn 0-1.
Etter målet kom Barcelona mer inn i kampen og greide å bite seg fast på motsatt banehalvdel, men Atlético utgjorde fortsatt en stor trussel. Etter flere store sjanser for Barcelona kom omsider reduseringen. Neymar tok en skuddfinte og spilte ballen ut til Jordi Alba. Venstrebacken fant Messi i boksen som puttet 1-1. Det skulle ikke ta lang tid før kampen var snudd. Etter en pasning ut av denne verden fra Dani Alves fikk Suárez med seg ballen og satt den mellom beina på Oblak. 2-1 til Barcelona!
Rett før pause skjer det man ikke vil skal skje i en fotballkamp. Filipe Luis kommer inn med knottene først rett i kneet på Messi. Det resulterer i rødt kort til den langhårete venstrebacken. Heldigvis ble det ingen skade på den lille argentineren.
Pause
Barcelona kom best ut i begynnelsen av andre omgang. Med én mann mer enn Atlético fikk de rom og tid til å spille sitt vante pasningsspill. Men den første virkelig store sjansen kom til de røde og hvite. Griezmann kom til avslutning men tåspissen til Bravo forhindret mål.
Etter 64 minutter kom det nok et rødt kort til Atlético Madrid. Godín meide helt unødvendig ned Suárez og fikk sitt andre gule for kvelden. På det påfølgende frisparket var Messi nære på å sette inn 3-1, men Oblak hadde kontroll over situasjonen.
Atlético Madrid benyttet sitt tredje og siste bytte etter 76 minutter. Grunnen til byttet var en skade på Augusto Fernández, inn kom Thomas Teye Partey. Etter å ha brukt alle byttene sine og i tillegg være to mann mindre på banen, hadde Barcelona full kontroll på kampen de siste spilleminuttene.
Mål:
0-1: Koke (10’)
1-1: Messi (30’)
2-1: Luiz Suárez (38’)
FC Barcelona:
Bravo – Alves (Sergi Roberto, 82’), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Turan 67’), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar
Atlético Madrid:
Oblak – Luis, Godín, Giménez, Juanfran – Koke, Augusto Fernández (Partey, 76’), Gabi (Jesús Gámez, 46’), Ñíguez – Carrasco – Griezmann (Savic, 67’)