Atlético Madrid og FC Barcelona har begge 48 poeng, og troner øverst i La Liga. I morgen møtes de på Camp Nou.
Barcelona mot Atlético begynner nesten å bli en klassikker, spesielt når de møtes på Camp Nou. For to sesonger siden møttes de to lagene i siste serierunde, da Atlético som kjent avgjorde La Liga med 1-1 på Camp Nou. Da lagene møttes forrige sesong var avstanden på tabellen større, og som i år var den kampen også en januarkamp. Kampen i fjor huskes nok best av oss culés. Kampen markerte på mange måter snupunktet under Enriques ledelse. Før kampen hadde Barcelona startet 2015 med to stygge poengtap, det begynte å bli luke opp til Real Madrid, Zubizarreta ble sparket og mange lurte på hvor lenge Enrique ville sitte. Istedet smalt Barcelona ut av startblokka, MSN scoret i samme kamp for første gang, og Barcelona vant 3–1. Etter den kampen var det ingen som tok flere poeng, scoret mer eller vant flere pokaler enn det Barcelona gjorde resten av sesongen.
Om kampen i morgen blir en klassiker eller ikke er uvisst men det bør bli en thriller. Begge lagene ligger med 48 poeng, hvor Barcelona har fordelen etter å ha vunnet første kamp i år. Kampen i morgen vil derfor stå om mer enn tre poeng, den vil også avgjøre innbyrdes oppgjør mellom de to lagene, noe som i seg selv nesten er verdt et ekstra poeng. Kampen på Vicente Calderón ble vunnet 2–1 av Barca, så katalanerne vil beholde fordelen på innbyrdes oppgjør med et tap på 0–1. Et tap på 1–2 vil gi lagene lik bedømming. Større tap vil gi fordelen til Atlético. Skjønt det beste vil være seier og tre poeng.

Et skadet dyr er oftest farligst

Barcelona står med full uttelling på sine seks siste kamper, inkludert cup. Atlético på sin side står med kun tre seire på samme periode. Sist helg spilte de rødhvite 0–0 hjemme mot Sevilla, og på onsdag ble laget slått ut av cupen av Celta Vigo, på sin egen hjemmebane, etter at lagene også spilte uavgjort i det første oppgjøret. Det er absolutt ikke en fin formkurve for Atlético, men laget vil ha desto mer å revansjere. Barcelona bør forvente et bortelag som ikke gir ved dørene.
Skjønt det er vel ikke noe nytt. Ser vi på hvordan de to lagene har gjort det i år har Atlético sluppet inn kun åtte mål på 21 kamper. Det er sterkt og desidert best i ligaen. Barcelona, som er nest best i samme kategori, har sluppet inn dobbelt så mange mål med sine 16. Og Barcelona har spilt en kamp mindre. Barcelona har på sin side scoret desidert flest mål av de to med 52 mål. Atlético har scoret 30. Kun Real Madrid har scoret flere mål enn Barca i ligaen med sine 58, også de med en kamp mer spilt enn katalanerne. Styrkeforholdet mellom de to lagene er i favør Barcelona. Etter at Atlético stjal La Liga-trofeet på Camp Nou har Barcelona vunnet alle de fem siste kampene som har blitt spilt mellom lagene. Skal Barcelona øke det tallet til seks må de finne en vei igjennom ligaens desidert beste forsvar.
Hva? — La Liga, Jornada 22
Hvem? — FC Barcelona — Atlético Madrid
Hvor? — Camp Nou, Barcelona
Når? — Lørdag 30.01.15 kl. 16:00
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay