Luis Enrique møtte pressen før sesongens sjette kamp mot Athletic Bilbao. Han ville, som vanlig, ikke ta seieren på forskudd.
Barcelona har allerede møtt løvene fra Baskerland fem ganger denne sesongen. To ganger i den spanske supercupen, to ganger i ligaen og én gang i Copa del Rey. Sistnevntes returoppgjør utspilles på Camp Nou onsdag hvor Barcelona går ut med det beste utgangspunktet etter 2-1-seieren på San Mamés.
Men selv etter de mange oppgjør mellom Athletic og Barcelona denne sesongen, var pressen fremdeles nysgjerrig på Luis Enriques slagplan før kampen.

Må spille med Neymar på sidelinjen

Det store spørsmålet under dagens pressekonferanse var hvordan Enrique kommer til å legge opp taktikken når Neymar må se kampen fra sidelinjen.

– Neymar viser strålende form på trening, men vi velger å ikke ta noen sjanser.

Den brasilianske teknikeren pådro seg en hamstringskade i et sammenstøt med Athletics Aritz Aduriz forrige cup-kamp. Men skal man tro Barca-treneren, vil ikke Neymars skadefravær påvirke spillestilen i særlig stor grad.

– Vi spiller som vi pleier. Naturligvis så er Neymar en viktig profil med en sentral plass på banen, så spillet vil automatisk endres noe, men det endrer ikke vår filosofi. Vi skal prøve å kontrollere ballen og presse uansett hvor på banen spillet foregår. Men selvfølgelig, enkelte spillere utgjør en forskjell, innrømmer spanjolen.

– Kan møte et enda farligere lag på onsdag

Enrique var klar på at de går for seier også i dag, men at spillerne har en tøff kamp i vente.

– Jeg forventer et liknende Athletic som vi så i den første kampen. Kanskje enda farligere også.

Barcelona har nok en vanskelig kamp i vente da Atlético Madrid står for tur i neste serierunde, en kamp Enrique ikke har fokus på ennå. Nå mener han det aller viktigste er å holde hodet kaldt og sikre seg en semifinale-billett.

Tar Vermaelen i forsvar

Da en av journalistene begynte å spørre treneren om Thomas Vermaelens svake prestasjoner forrige Athletic-kamp, ble Enrique tydelig provosert.

– Det var ikke bare ham, men hele laget som spilte svakt den første omgangen forrige helg. Du trenger ikke peke ut individuelle spillere på den måten. Jeg tror Vermaelen er like selvsikker nå som han har vært resten av sesongen – med andre ord svært selvsikker.

Etter å ha forsvart Thomas Vermaelen, fikk Enrique sjansen til å rose en annen spiller, nemlig Mascherano, som er den eneste Barca-spilleren som har spilt samtlige kamper mot Athletic denne sesongen.

– Mascherano har blitt en nøkkelspiller for oss. Bare se på hvor mange minutter han har spilt og hvor mye han har bidratt denne sesongen. Han gir oss ekstra intensitet og personlighet, er en fantastisk ballfordeler og en særdeles viktig spiller for oss.

Men å spille såpass mange kamper på såpass kort tid er tøft, selv for topptrente Barcelona-spillere.

– Vi spiller veldig mange kamper, og det tar på, selvfølgelig. Jeg vet at vi har sterke ressurser og ulike løsninger på de forskjellige posisjonene, men jeg er jo bekymret, for vi har hatt noen svært intense kamper i det siste. Men det er også derfor vi er der vi er.