(Athletic Bilbao 1 – 2 FC Barcelona) Bortelaget gjorde en god kamp og har et godt utgangspunkt til returkampen.
Kampen åpnet med en enrom pipekonsert på spesielt Gerard Piqué og Neymar. Baskerne skulle dog vise det på banen også med sitt høye og intensive press. Neymar ble første Barcelona-spiller til å teste motstanderen da han etter femten minutter skøyt bortelagets første skudd mot mål. Skuddet gikk dog til en corner.
Det virket som en inspirasjon for laget. Munir scoret nemlig kampens første mål rett før det 20. minutt. Spissen var rett plassert til rett tid og konverterte en fantastisk pasning fra Rakitic. Flott forarbeid av Turan også som distraherte hele Athletic-forsvaret med sitt arbeid. Bare drøye fem minutter senere fulgte Neymar opp med å score kampens andre for kvelden. Brassen rundet keeper og gjorde ingen feil alene med nettet.
Det var ingen større begivenheter i omgangen og lagene gikk til pause med 0-2 på tavlen.

Etter pausen

Åpningsminuttene i den andre omgangen ble sterkt preget av mange stopp i spillet. Spillerne så mer interessert ut i å pådra seg gule kort, men dommeren var ikke overbevist med det han så og var sparsommelig med å dele ut så mange. Luis Enrique ville forandre kampbildet litt og satte inn Aleix Vidal for Arda Turan etter at klokken hadde rundet 66 minutter. Selv om kampen kanskje hadde mistet sin sjarm, vartet Sergio Busquets og Iniesta opp med flotte kunster mens Barcelona forsøkte å parkere hele oppgjøret med enda en scoring. Sergi Roberto, som hadde gjort en god kamp, gikk av for Adriano etter 74 minutter.
Med bare ti minutter igjen gikk målscorer Munir av til fordel for Sandro. Marc André ter Stegen vartet opp med en god redning i sluttminuttene og rett etter så det nesten ut som Athletic skulle ha straffe, men TV-bildene viste noe annet til slutt. Dessverre for FC Barcelonas del klarte Aritz Aduritz å redusere bare to minutter før slutt av ordinær tid. Alves med en stor tabbe og ter Stegen var maktesløs. Tyskeren var dog våken på den neste muligheten til hjemmelaget og han viste stor karakter mot et revitalisert hjemmelag. Kampen endte 1-2 og Barcelona har nå et godt utgangspunkt til neste kamp.