Helgens 6–0 oppgjør betyr lite når lagene i morgen møtes til dyst i Copa del Rey.
Selv om Barcelona nettopp slo Athletic Bilbao 6–0 i ligaen kan fort morgendagens kamp på Sán Mames bli en helt annen. Athletic viste i sesonåpningen at de er harde å slå hjemme. Først regelrett banket de Barcelona 4–0 i første kamp i supercupen. Under to uker senere var Barcelona tilbake i Baskerland, i en kamp som heldigvis endte bedre, selv om katalanerne måtte slite seg til tre poeng. Denne gangen møtes lagene til første kamp i cupens kvartfinale.

Linense og Villanovense

Første hinder for baskerlands stolthet var jumbolaget Linense. I tradisjon tro fikk det sterkeste lag avgjøre på hjemmebane — skjønt i motsetning til Barcelona avgjorde Athletic så og si kampen allerede i første kamp. Bilbao vant 2–0 borte, før de gjorde ydmykelsen komplett med et 6–0 hjemme. Barcelona på sin side — som de fleste sikkert husker — klarte kun 0–0 borte mot VIllanovense, før hjemmekampen ble vunnet komfortabelt 6–1.

Villarreal og Espanyol

Runden etter startet heller stygt for Bilbao da laget tok i mot VIllarreal. Til pause, hjemme i første kamp lå laget under 0–2 mot den gule ubåten. Hva Ernesto Valverde sa i pausen er for undertegnede uvisst, men det virket. For Bilbao snudde kampen 3–2, og det var rettet stor spenning til returoppgjøret. Spenningen var der for store deler av returoppgjøret, men Bilbao kontrollerte kampen inn 0–1 og vant 4–2 sammenlagt. Som vi culés husker vant Barcelona 4–1 hjemme i det første oppgjøret hjemme, i en slags revansjekamp etter å ha spilt 0–0 helgen før i ligaen. Returoppgjøret på Cornella-El Prat ble også vunnet av Barcelona 0–2, som tok seg videre da med 6–1 sammenlagt.
Ingen av Bilbaos spillere har egentlig scoret mye i cupen. Lagets toppscorere er Iñaki Williams, Kiko Sola og Ameryc Laporte med to nettkjenninger hver. For Barcelona sin del har Munir El Haddadi (4) og Sandro (3) stått for flest scoringer for Barca. Ungguttene kan fort bli viktige i morgen da Barca er uten Suárez, samt at Messi mest sannsynlig blir hvilt. For Barcelona sin del er defensiv dødball svært viktig, samt å kontrollere vindunderbarnet Iñaki Williams. Samt navnet Ariz Aduriz bør også ringe en bjelle eller to.
Hvem? Athletic Bilbao — FC Barcelona
Hva? Copa del Rey, første kvartfinale
Hvor? Sán Mames
Når? 20. januar kl. 21:00
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay