Seriekampen hjemme mot Athletic Bilbao er den første av tre oppgjør mot de baskiske løvene på kun ti dager, med to cupoppgjør på dørstokken. Barca har hatt god flyt i serien og kun seier var godt nok.

Plukke bær i januar

Kampen åpnet i høyt tempo, og når Piqué bestemmer seg for å ta i bruk bærplukkeren han fikk til jul ble det fort skummelt. Bravo ble spilt i pølseboden og kun tre desperate Barca-forsvarere stod å voktet det tomme buret, men Athletic-talentet Munaín bommer på det «åpne» buret – heldigvis.
Apropos bærtur; kun sekunder etter bortelagets kjempesjanse spilles Suárez alene gjennom med Iraízoz og klippes ned – straffe og rødt kort. Utrolig start på kampen, og Messi tusler rolig bort til krittmerket. Kontrollert, knallhardt og velplassert er løsningen på gode straffespark, og Barca har fått en drømmestart på oppgjøret.

Fra unødvendig tungvint til lekende lett

I minuttene etter scoringen bølget spillet en del att og frem, og den største sjansen fikk faktisk bortelaget selv om Bravo avverget faren i siste liten med en god redning. Rundt tjue minutter ut i kampen fikk Barca et par kjempesjanser alene med Athletics nyinnbyttede keeper Herrerín, men litt sløvhet i avslutningsøyeblikkene gjorde at det fortsatt var spenning for nøytrale seere.
Etter mange forspilte muligheter grunnet kompliserte trekk, sitter plutselig 2–0 i nota etter halvtimen spilt. En lekker kontring avsluttes med at Suárez slipper ballen gjennnom til Neymar som chipper ballen elegant over keeper. 2–0 er også resultatet til pause, og det siste vi ser av Messi i kampen.

MSN igjen og igjen

Messi får på seg varme klær og byttes av i pausen (det skal ikke være snakk om noen alvorlig skade), mens Arda Turan kommer inn for å bidra. Kun 90 sekunder inn i den andre omgangen spiller Neymar lekkert gjennom til rekkekamerat Suárez, og Uruguayaneren setter enkelt inn 3–0. Dermed har M, N og S scoret nok engang i samme kamp.
Når Busquets storspiller på midten samtidig som spissene leverer blir det svært ofte komfortable Barca-seire, og kveldens storkamp på Camp Nou er intet unntak. Neymar er også en folkets mann som bidrar til show og moro, både til stor jubel og til tidvis frustrasjon da det blir én dribling for mye. Etter drøye timen spilt derimot lykkes de magiske brasseføttene til fulle da de serverer Rakitic på blank goal, og 4–0 er resultatet.

Forverret skadesituasjon eller bare føre var?

Kort tid etter 4–0-spikeren i baskerkista ryker hurtigtoget Alba på det som minner om en strekk i låret. Muligens er det kun snakk om en krampe, men uansett byttes han av til fordel for Bartra. I minuttene før har nettopp gullgutten Roberto kommet innpå for målscorer Rakitic.
Så skjer det mye på kort tid da Suárez først smeller inn sitt andre mål for kvelden (5–0) på stjernepasning fra Turan, før Bartra pådrar seg frispark for å hoppe for høyt (!!). Barca-linkede Laporte klinker til men treffer kun muren.
Etter en periode med mye balltrilling av hjemmelaget i kombinasjon med 20 slitne bortebein hogger hjemmelaget til igjen og Neymar drar seg gjennom halve løveflokken før han forsøker å dra av keeper med en klassisk «Iversen-tofots». Resultatet blir corner, som like etterpå gir innlegg fra motsatt kant hvor Busquets lekkert chipper inn til Suárez som fullbyrder sitt hat-trick – 6–0.
Takket være tidvis sløvt forsvarsspill av Barca får også Bravo ristet litt varme i sin Chilenske skrott, og leverer flere gnistrende redninger kampen i gjennom i jakten på nok en smultring.

Mulig bismak fra storseieren

Periodevis lekenhet og kalssifre til tross, så kan fort kveldens storseier by på en bitter ettersmak dersom skaden til Alba viser seg å være alvorlig. Messi ser ut til å være klar igjen til cupkamp mot de samme løvene fra Bilbao, mens hat-trickhelten Suárez jo må stå over grunnet garderobetemperamentet sitt. I tillegg kan det fort være en såret, sultefóret og desperat løve som venter i baskerhula San Mamés til uka – det vil tiden vise. Barca tapte tross alt 4–0 der sist.
Tidlig rødt kort, straffe og til slutt en solid 6–0 seier er dog en gledens dag for Barca-fans, og spesielt Suárez er nok fornøyd med både hat-trick og foreløpig «Pichichi»-ledelse.