Athletic Bilbao kommer i morgen på besøk til Camp Nou, i den første av tre kamper.
Da trekningen for cupen i går var ferdig ble det kjent at Athletic Bilbao er Barcelonas neste motstander i cupen. Det medfører at lagene møtes tre ganger på under to uker. I morgen spilles det om tre poeng i ligaen.
De to lagene begynner nå å kjenne hverandre godt. Sist Athletic kom på besøk til Camp Nou endte det uavgjort mellom lagene i supercupens andre kamp (1–5 sammenlagt). Lagene møttes også på Camp Nou under fjorårets cupfinale. Da var riktignok Camp Nou en nøytral arena, tilogmed med et baskisk flertall på tribunene, men Barcelona karret med seg en seier i det som ble en frustrert affære for Athletic. Spesielt forsvaret lot det gå utover Neymar.

Tap, uavgjort og seier sist

Morgendagens kamp markerer begynnelsen på andre halvdel av sesongen, selv om Barcelona har en hengekamp igjen grunnet verdensmesterskapet for klubblag. Da sesongen ble sparket igang i fjor sommer møttes også lagene med kort tid i mellom. Det hele begynte med et stygt 4–0 tap i Bilbao, etter at Ariz Adurz scoret hat-trick på hjemmebane. Med et mildt sagt vanskelig utgangspunkt spilte lagene som nevnt 1–1 på Camp Nou, og Bilbao vant sitt første trofé siden den legendariske ’84 sesongen hvor laget tok en sensasjonell dobbel.
For Barcelona sin del var det derfor godt å få revansje i ligaens første runde, i Bilbao, og sikre seg tre poeng. I morgen er intet annerledes, og med en jevn topp bør Barcelona få med seg tre poeng. Spørsmålet er hvordan lagene vil spille i morgen, i det første oppgjøret, med tanke på å røpe gulltaktikken allerede i første kamp. På en annen side bør La Liga komme foran Copa del Rey — også foran Champions League — vil nok mange si. Men man har før sett at den første kampen kan bli spesiell når to lag møtes så hyppig på kort tid. Det som er hevet over enhver tvil er at det vil bli en interessant kamp mellom to lag som garantert har mye uoppgjort seg imellom.
Hvem? FC Barcelona — Athletic Bilbao
Hva? La Liga.
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? 17. januar kl. 20:30
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay