I kveld skulle endelig avansement i cupen sikres og Espanyol legges bak seg for denne gang.
Kampen åpnet ganske så rolig. Kampens første og største sjanse kom etter et skudd fra Messi som ble fint reddet av Bardi. Espanyol hadde også noen skudd i retning mål, men de gikk langt over og ter Stegens største oppgaver ble å spille seg ut til midtstopperne. I det 24. minutt dro Messi seg forbi halve Espanyol for å skyte, men keeperen var igjen våken og blokkerte skuddet. Bortsett fra disse tidlige mulighetene var ikke Barcelona så veldig aggressive i angrep og valgte heller å kontrollere kampen så mye som mulig.

Rakner litt

Etter 30 minutter bestemte Munir og Messi å ta litt ansvar. Sistnevnte med en vakker pasning det luktet gull av til Munir som bare måtte runde keeper og sette ballen i mål. Godt gjort av Munir som beholdt balansen. 5-1 sammenlagt til Barcelona og avansementet var så godt som sikret allerede ti minutter før pause. Dette så dog ut til å fyre opp Espanyol-spillerne, som begynte å hakke på Messi igjen. Noen minutter senere brukte Caicedo sine beste Muay Thai-egenskaper da han førte en albue retning ter Stegens hode. Bare noen strakser senere vartet tyskeren opp med en redning fra voldsmannen etter at Vermaelen slapp Caicedo én mot én med keeper.

Etter pausen

Ter Stegen åpnet andreomgangen med enda en god redning etter at det fortsatte å hagle med taklinger fra Espanyol. Det sto 3-0 til ter Stegen over Caicedo, men Espanyol-fansen ville ha straffe. Minuttene gikk og timen ble passert uten noen flere større sjanser til begge lag. Barcelona fortsatte sitt spill med å kontrollere kampen så mye som mulig og Espanyol klarte rett og slett ikke å ta fra bortelaget ballen.
Messi fikk seg en støt i det 79. minuttet og ble liggende litt før han omsider kom seg opp igjen uten noen tilsynelatende store problemer. Luis Enrique valgte dog å beholde Messi på selv om det var en reell risiko for videre skade. Heldigvis skjedde det ikke noe mer alvorlig, men Munir dukket opp igjen til slutt. Bare tre minutter før slutten av vanlig tid fikk Aleix Vidal registrert sin første målgivende pasning som Barcelona-spiller og Munir satte ballen enkelt i mål.