Etter en forrykende 4–1 seier i det første oppgjøret burde returkampen borte mot erkefienden bli en ren transportetappe. Enrique stilte også med et noe svekket mannskap. Her er vurderingene:
Stegen: 8 Lite å gjøre i starten av førsteomgangen. Posisjonerer seg godt når han må og varter opp med et par solide redninger mot slutten av den første omgangen. Starter den andre omgangen glimrende og har flere gode redninger, til tross for at han fikk seg en på kjeften like før pause, bokstavelig talt. Meget solid kamp av sisteskansen som absolutt gjør seg fortjent til spilletiden.
Alves: 5 Sliter i takt med store deler av bortelaget med å finne rytmen i starten av kampen, og blir ofte løpende etter. Redder seg som regel inn i siste liten, men reddes flere ganger av ubesluttsomme Espanyol-spisser eller sidemakker Mascherano. Spiller seg opp i den andre omgangen da han blokkerer en rekke innleggsforsøk, men samtidig kan han kritiseres for å ikke ha hindret innleggsmuligheten i utgangspunktet. Spørs om ikke Alves og et par av de andre tok litt lett på avansementet i cupen og derfor har en middels dag på jobben.
Mascherano: 7 Når store deler av laget endres fra én kamp til en annen kan man forvente manglende flyt og samhandling, men når aggressiviteten også svikter kollektivt blir det en slitsom første halvdel. Mascherano er et hederlig unntak der han jobber på sedvanlig spreng. Redder inn et par potensielle glipptak, og spiller fint ut bakfra. Finfin førsteomgang, men vi har sett både han og resten av laget langt vassere. Spiller bedre og bedre utover i kampen og har noen fantastiske taklinger hvor det ser ut til at han er to meter lang.
Vermaelen: 5 Er duellsterk i boksen og har en god fysisk presens, men blir tatt på posisjoneringen mot slutten av førsteomgangen og er kun en glitrende ter Stegen-redning fra å forære dagens største gris (Caicedo; én av mange) utligningen. Har grei kontroll utover i kampen i takt med at hjemmelaget gir litt opp. Tas av til fordel for Bartra.
Mathieu: 5 Er bedre med fremover enn Alves i den første omgangen, og dekker greit hjemover. På dødballer er han og Vermaelen kongene i lufta, men skulle gjerne sett et langt høyere aggressivitetsnivå fra den beinharde franskmannen. Førtifem minutter helt på det jevne. I likhet med Vermaelen så får han andre omgang relativt «billig» når begge lag tar foten litt av gassen, men har dog en gnistrende takling inne i 16-meter-boksen drøye kvarteret før slutt.
Sergi Roberto: 7 Sterk til å bryte av og lese spillet gjennom hele den første omgangen, til tross for en sleiv i starten. Blir konstant sparket etter selv når han ikke har ballen, og blir heldigvis mer innbitt enn defensiv i holdningene. Virker full av selvtillit og trygg på egne ferdigheter, noe som både resulterer i at han får ballen ofte, men også i svært pressede situasjoner. Klarer seg fint og faller litt dypere i banen i den andre omgangen. Byttes etter hvert av for Adriano.
Rakitic: 6 Rakitic burde også vært mer aggressiv i både press og spillestil i en slik kamp for å ta igjen litt med de rugbyspillende blåhvite, men har bra kontroll på kula og spiller en finfin første omgang. Spiller seg opp i den andre omgangen og blir mer involvert i spillet.
Turan: 6 Turan er vanligvis en skikkelig tøffing på banen, og har under tiden i Atlético Madrid blitt kjent som en lei spiller å møte. Virker bittelitt passiv i Barca-trøya foreløpig, men blir stadig litt og litt varmere. Teknisk er han glimrende, og overblikket er det ingenting i veien på. Når også taklingsraten kommer opp på Mascherano/Busquets-nivå skal han få kjenne på de høye karakterene. Er tredje sist på 0–2 scoringen og viser flere ganger et herlig blikk for spillet.
Vidal: 6 Multimannen som først nylig har fått gleden av å spille offisielle kamper for Barca viser også i kveld gode tendenser, men som Munir så blir han litt for veik og lite produktiv i sluttfasene. Spiller en ok førsteomgang uten å vise seg for mye frem, og Suárez skjelver neppe i buksene av tankene på å miste plassen. Så skal det sies at Vidal i likhet med Turan trolig har mange gir til å gå på. Rett før slutt spilles Vidal gjennom av Messi og Turan, og alene gjennom triller han uegoistisk over til Munir som får en enkel oppgave med å sette sitt andre mål for kvelden, og en fin assist på Vidal, tross en mistenkelig offside.
Messi: 8 BB Det eneste lille lysglimt av offensivt snacks Barca serverer i første omgang har enten Messi i hovedrollen eller som hovmester. Er vel involvert fem ganger i hele omgangen, og skaper noe farlig hver eneste gang, og skulle hatt minst tre-fire gule kort på motstandere etter stygge etterslenger og taklinger, dog uten respons fra den grønnkledde med stær. Strør magiske pasninger som til slutt ender i mål når Munir runder keeper og setter 0–1 scoringen. Fortsetter å leke i den andre omgangen til tross for at han tas stygt flere ganger. Reiser seg bare opp igjen og spiller videre uten å klage nevneverdig, men har en merkelig disputt med en av Espanyols spillere som i følge radio bemerker Messis korte vekst i forsøk på å sette ut Argentineren – mission failed. Er mannen som åpner opp Espanyol også på 0–2 målet og fortjener BB-prisen i kveld selv om Munir scoret begge målene og kom fryktelig nærme.
Munir: 8 Munir er en type spiller som jobber hardt, løper mye og sliter ut motstandere i kamp etter kamp, men når han som oftest misser sjansene sine og bommer på de avgjørende pasningene så blir skepsisen stor blant tilhengere. I kveld derimot den spinkle vingen noe så sjeldent som fryktelig klinisk i dét han runder keeper og setter inn 0–1 i den første omgangen. Sterk prestasjon og meget effektiv bruk av Messis geniale stikker. Gjør ikke veldig mye annet det lukter svidd av, men en angripers jobb er tross alt å levere målpoeng, og det gjør han. God førsteomgang av Munir, og en ditto skarp andre omgang der han punkterer kampen på tampen. 2 mål på omtrent like mange sjanser er god uttelling for en gutt som kanskje nettopp trenger selvtillit og flyt foran kassa. Meget godkjent kamp.

Innbyttere

Bartra: 5 Bartra kommer inn etter snaue timen for Vermaelen, og gjør en helt grei figur. Har minimalt å gjøre utover i kampen og får dermed en karakter midt på treet.
Adriano: 4 Adriano erstatter en god Sergi Roberto, og pådrar seg et tidlig gult kort. Ellers blir det mye spill rundt midten for Barcelona etter at Espanyol gir opp, og kampbildet preges selvsagt av det.