Hovdtreneren var under gårsdagens pressekonferanse helt klar på at kveldens derby blir det beste av de tre.
Luis Enrique, som nylig ble kåret til Årets Trener under Fifa-gallaen, møtte i går reporterne i forbindelse med kveldens møte med Espanyol — det tredje på elleve dager.

— Uansett utfall er målet vårt å være bedre enn dem.

Lagene møttes sist hos Espanyol i ligaen 2. januar, en kamp som ble målløs. 4 dager senere vant Barcelona 4–1 hjemme på Camp Nou i første cup-kamp. De to kampene indikerer at det fort kan være en forskjell på borte- og hjemmebane — spesielt i et byderby. Flere oppmøtte ønsket derfor å vite om Enrique ville gjøre noe annerledes denne gang.

— Vi vil gjøre det samme som vi gjorde i de forrige derbyene, som ikke er annerledes enn å gå ut å vinne kampen. Dette vil være det mest attraktive derbyet av de tre fordi kun et av lagene kan avansere. Vi vil gå for seier, men vi møter en motstander som, ulikt i de andre kampene, vil legge enda mer press på oss.

Med en historisk vinner av sin femte gullball var mye av oppmerksomheten — som vanlig — rettet mot Messi. Ikke overraskende var treneren full av lovord for storscoreren.

— Det gir stor glede at han vant. Vi så alle for oss at det kunne skje gitt alt han utrettet i fjor, og at det gjør ære på tidenes beste spiller. Hans evne til å endre og styre spillet er briljant og uvurderlig, og statistikken hans viser at han er en komplett spiller. Messi kan fremdeles vinne flere gullballer, men det viktigste er at alt er en del av en kollektiv idé som spillerne skjønner veldig godt.

Luis Enrique hadde ikke anledning til å være på gallaen selv, men han snakket om hva det betyr å bli ansett som den beste manageren. Samtidig kommenterte han årets lag, som fra Barca sin side inneholdt Dani Alves, Iniesta, Messi og Neymar.

— Jeg er veldig glad fordi det er en pris for alt det harde arbeidet til klubben og støtteapparatet. Jeg er veldig takknemlig til alle som har stemt på meg og som har følt at vi fortjente denne prisen. Jeg er også veldig glad på vegne av de spillerne som kom med på årets lag, men jeg anser flere av spillerne våre verdig til å komme med.

Så gjenstår det å se om det blir flere gullballer, årest trener eller plasser på årets lag for 2016. En god start er å vinne flere titler denne våren, og kveldens kamp mot Espanyol er første steg på vegen.