Barcelona tok en tidlig ledelse og det så ut som om vi skulle få en reprise av Deportivo-kampen; men Messi tok ansvar. Her er spillervurderingene.
Bravo: 7 Lite å gjøre i førsteomgangen. Posisjonerer seg godt når han må og varter opp med et par solide redninger i den andre omgangen.
Vidal: 6 Gode rykk fremover og kombinerer godt med sine lagkamerater etter å så vidt ha spilt to kamper for Barcelona. Dabber litt av i 2. omgangen, men en god kamp.
Piqué: 5 I dag er Vermaelen den som utmerker seg i midtforsvar, men Piqué bidrar med sitt nærvær og er god til å spille ballen ut av forsvaret.
Vermaelen: 7 Veldig god til å presse motstanderne og tvinger de til å spille ballen bakover. Imponerer de gangene han må i dueller og gjør ingen merkverdige feil i forsvar.
Alba: 5 Aktiv fremover og gjør ingen merkverdige feil i forsvar. Gjør ikke et stort nok preg på kampen kontra sine lagkamerater på midtbanen da mesteparten av det offensive kommer derfra i kveld.
Sergi Roberto: 9 God i gjenvinninger og brudd gjennom hele kampen. Nøytraliserer flere Granada-overganger. Får en «Busquets-assist» på Messis andre mål. Sterk kamp av unggutten.
Rakitic: 7 Dekker godt på midtbanen og bringer sine evner i både forsvar og angrep sammen med Sergi Roberto. Merker nok presset fra Arda Turan og spiller et nivå høyere i kveld.
Turan: 6 Registrerer seg for en vakker assist til Messi tidlig i kampen. Slurver bort noen pasninger, men ellers et godt tillegg på midtbanen.
Messi: 9 BB Scorer to tidlige mål og holder seg aktiv i angrepet gjennom hele kampen. Blir hattrick-helten i 2. omgang og viser god teknikk gjennom hele kampen.
Neymar: 8 Står for det kreative på venstresiden sammen med Turan i kveld. Kommer til noen avslutningsmuligheter og har også målgivende på Messis hattrick-mål. Setter til slutt punktum på kampen med 4-0-scoringen.
Suárez:7 Bommer på noen enkle muligheter, men noterer seg for en assist til Messi og Neymar hver. Kunne fått en karakter høyre hadde han ikke bommet så forferdelig mye.

Innbyttere

Dani Alves:5 Kommer inn på sin vanlige høyreback-posisjon og gjør ingen store feil i de minuttene han spiller.
Adriano: 5 Kommer inn på midtbanen og gjør en god jobb i sluttminuttene.