(FC Barcelona–Granada 4–0): Leo Messi scoret hattrick og bidro sterkt til at Barça gjenerobret tabelltoppen i den spanske ligaen.
Den argentinske magikeren scoret to mål før pause, og gjorde ydmykelsen komplett da han sikret hattricket sitt i andre omgang. Neymar sørget for kampens fjerde mål, noe som også ble sluttresultatet. Dermed ble tabelltoppen gjenerobret, men hvis Atlético Madrid vinner i søndagens kamp mot Celta Vigo blir Barça skjøvet ned igjen til andreplass. Dermed kan gleden bli kortvarig.

Ville revansjere poengtapet

Barça måtte nøye seg med ett poeng i forrige ligakamp mot Espanyol, og det poengtapet ønsket de å revansjere da Granada kom på besøk til Barcelona lørdag ettermiddag. Uavgjortresultatet i årets første kamp mot byrivalen sørget samtidig for at katalanerne ble skjøvet ned fra tabelltoppen, ettersom Atlético Madrid vant sin kamp mot Levante senere på dagen. Dermed var hovedmålet å gjenerobre tabelltoppen og sende Granada poengløse tilbake til Andalucía.
Luis Enriques mannskap viste tidlig at de ikke hadde noen intensjon om å hvile på laurbærene. Allerede etter et par minutter ble venstreback Jordi Alba spilt gjennom av Leo Messi på praktfullt vis, men han hadde ikke stilt inn siktet og sendte ballen utenfor stolpen. Et tidlig skremmeskudd fra Barça, selv om Alba trolig var i offsideposisjon.
Det tok imidlertid ikke lang tid før ballen lå i nettet bak Granada-keeper Andrés Fernández. Etter åtte minutters spill stod det 1-0 på resultattavlen, og det var Messi som sørget for det. Argentineren bygget opp spillet helt på egen hånd, da han sendte ballen ut til nykommeren Arda Turan på venstrekanten. Messi fikk ballen tilbake og sendte den i nettet på iskaldt vis.

Messi doblet ledelsen

Etter omtrent et kvarter ble ledelsen doblet, og ikke overraskende var det Barças eminente angrepstrio som skapte trøbbel for Granada-forsvaret. Neymar satte fart på venstrekanten, og sendte ballen til Luis Suárez i Granadas sekstenmeter. Uruguayaneren fant Messi på motsatt side, og han feilet ikke i avslutningsøyeblikket.
Da omgangen var halvspilt kunne Suárez ha satt inn kampens tredje mål, da han kombinerte praktfullt med Neymar og rundet keeper. Den tidligere Liverpool-stjernen var imidlertid i ubalanse da han skulle avslutte og satte ballen utenfor målet. Barça kunne likevel ta pause med en komfortabel 2-0-ledelse.
Katalanerne dominerte første omgang, og Granada var heldige som ikke lå under med flere mål. Etter en time ble ydmykelsen komplett da Messi scoret hattrick. I forkant sendte Neymar ballen i stolpen, men spisskollegaen var våken på returen og sørget for 3-0.

Neymar med på leken

Barça roet seg etter hvilen og så ut til å være fornøyd med å lede med tre mål. Drøye ti minutter før slutt ble imidlertid ledelsen enda større, da Neymar satte inn 4-0. Suárez la inn langs bakken og forsøkte å finne Messi. Han var imidlertid i offside, og lot ballen gå videre til brasilianeren som scoret enkelt.
Dermed innkasserte hjemmelaget tre velfortjente poeng og tok tilbake tabelltoppen. Om de blir værende der eller ikke, avhenger av Atlético Madrid som spiller mot Celta Vigo søndag. Hvis de vinner sin kamp, skyves katalanerne tilbake til andreplass.

FC Barcelona–Granada 4–0

1–0: Leo Messi (8)
2–0: Leo Messi (14)
3–0: Leo Messi (58)
4–0: Neymar (83)
FC Barcelona (4–3–3): Bravo, Aleix Vidal, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Sergi Roberto, Arda Turan, Rakitic, Messi, Luis Suárez, Neymar.
Granada (5–3–2): Andrés, Edgar, Lombán, Doria, Biraghi, Rochina, Krhin, Rubén Pérez, Uche, Success, Peñaranda.