(RCD Espanyol 0 – 0 FC Barcelona) Solen skinte under dagens el derbi Catalunya, kampen ble noe mindre fin.
Bortelaget slet litt med å finne rytmen sin tidlig i kampen. Espanyol fikk noen farlige hjørnespark som Barcelona måtte redde på streken og Barça klarte ikke å bryte Espanyols forsvar ei heller å sette keeperen deres på noe særlig prøve. Spillerne spilte fysisk og det ble delt ut godt med frispark, men Barcelona klarte ikke å ta nytte av de. Bare noen minutter etter halvtimen spilt fikk Messi et frispark som han slo i tverrligger.
Rett før pause spilte Messi igjennom Iniesta, men kapteinen klarte ikke å avslutte da han ble stoppet inne i boksen. Lagene gikk til pause med 0-0 på tavlen.

Etter pausen

Ingen av lagene gjorde noen endringer etter pausen og Espanyol fortsatte med det sterke forsvarsspillet som Barcelona ikke klarte å få has på. Messi kom nærmere og nærmere en scoring, men Espanyol-spillerne forsvarte seg med både heroiske og litt desperate forsvarsforsøk. Litt flaks måtte også til, for Luis Suárez bommet faktisk på åpent mål i det klokken rundet 55 minutter spilt.
Etter rundt 70 minutter spilt kom Suárez til en god mulighet, men Raktic visste ikke at mannen fra Uruguay var i fem forskjellige typer offside. Gerard fra Espanyol kom også til en skuddmulighet, men navnebror Gerard Piqué avverget faren. Neymar prøvde seg på en «chilena» noen minutter senere; brasilianeren traff godt, men Pau Lopéz reddet skuddet. Kampbildet ebbet frem og tilbake hele tiden og begge lag hadde muligheter på mål.
I de siste ti minuttene var det ingen av lagene som kom til konkrete avslutninger. Suárez ga bort et frispark da han kom på et kontringsløp og Espanyol klarte ikke å etablere seg på bortelagets banehalvdel. Dani Alves utmerket seg på slutten med å spille seg vakkert ut etter å ha brutt opp et Espanyol-angrep og Messis siste frispark rett før slutt gikk så vidt forbi. En temperert kamp med få skudd fra begge lag, og resultatet ble 0-0.