[River Plate – Barcelona: 0-3] Suárez nok en gang sentral da de europeiske mesterene skulle vise seg å bli for sterke for argentinske River Plate.
Kampen startet med et voldsomt press fra River Plate, noe som ga Barcelona lite tid og rom. Selv med dette presset var det de blå-røde som skulle få kampen første store sjanse. Etter 10 minutter sendte Iniesta en utsøkt gjennombruddspasning til Messi som avsluttet med et nokså godt skudd på mål. Takket være en klasseredning av Barovero var stillingen enda 0-0.
River Plate sitt intensive press falt sakte men sikkert utover i førsteomgangen. Og det tok Barcelona seg nytte av. I det 36. spilleminuttet kom scoringen, og den av Lionel Messi. Dani Alves la inn til Neymar som headet ballen ned til den argentinske magikeren, som på et helt utrolig vis greide å få med seg ballen og sette den i nettet, 0-1 til Barca.
De siste minuttene før pause var preget av katalansk dominans. River Plate greide ikke helt å følge med på de raske kombinasjonene, noe som resulterte i en stor sjanse for Suárez rett før slutt. Desverre for Barcelona greide han ikke å sette ballen i nota.
Pause
Som i første omgang så sto River Plate utrolig høyt etter pausen, noe som ga Barca masse bakrom å leke med. Og nettopp det fikk vi se; Serigo Busquets slo en magisk bakrompasning til Suárez som banket ballen i mål, 0-2.
Kampbildet ble fort veldig tydelig. River Plate sitt press avtok, og i stedet for å legge seg bakpå prøvde de å holde spillere høyt i banen. Barcelona kom til flere store sjanser og kunne kanskje hatt et straffespark etter en felling av Neymar.
Etter 68. minutter skulle Barcelona øke ledelsen til 0-3. Messi slo ballen til Neymar som sendte en chip i bakrom til Suárez som headet inn sitt andre for dagen. El Pistolero har da fem scoringer i klubb-VM.
River Plate hadde ikke tenkt å gi opp selv om de lå under med tre mål, og kom til flere store sjanser. Men det ble bare nesten for det argentinske laget og de måtte se seg slått av de regjerende europeiske mesterene, som til slutt kunne løfte trofeét.