[FC Barcelona – Guangzhou Evergrande: 3-0] Etter en litt tung periode for Barcelona, trengte de nå sårt en opptur. Formiddagens kamp skulle bli nettopp det. Og dét mye takket Luis Suárez.
Barcelona startet kampen slik de starter de fleste kampene. Høyt press og mye ballinnhav. Guangzhou lå godt defensivt organisert og utgjorde ikke noen veldig stor trussel offensivt i begynnelsen, men greide å kontre seg oppover på banen i noen tilfeller. Men Mascherano og Pique så ut til å ha god kontroll over Elkeson og gjengen.
Den første halvdelen av førsteomgangen var preget av mye frem og tilbake, det var flere pasningsfeil som førte til brudd i spillet og det fløt ikke som det skulle. Kampens første store sjanse skulle vi få i det 22. minutt da Iniesta spilte en utsøkt bakromspasning til Munir, men keeper Li Shuai kom ut og blokkerte skuddet. Oppskriften Iniesta – Munir skulle vise seg farlig nok en gang. Iniesta la inn til Munir som headet rett utenfor stolperoten.
Etter en halvtime spilt, må Evergrandes forsvarsspiller Zou Zheng ut etter å ha pådratt seg en grusom skade i en uheldig duell med Dani Alves. Spilleren ble båret ut av banen og inn kom Xuepeng.
I det 38. minutt skulle endelig ballen i nota. Rakitic prøvde seg på skudd, men keeper reddet og ga retur. På returen var goalgetteren Luis Suárez, som sendte Barcelona opp i ledelsen, 1-0. Like etter målet våknet Guangzhou Evergrande og kommer til sin desidert største sjanse. Long la inn til Elkeson som headet ballen ned mot motsatt hjørne av målet. Men Claudio Bravo gjorde en fantastisk redning og slo ballen ut til hjørnespark.
Pause
I andre omgang åpnet Barcelona bra. De virket friskere enn i første omgang. Det tok ikke lang tid før ledelsen skulle dobles. Etter et nydelig spill mellom Suárez og Iniesta og nok en utsøkt bakromspasning av spanjolen kunne El Pistolero sette inn sitt andre for dagen, 2-0.
Barcelona holdt tempoet og aggresiviteten etter scoringen. Iniesta storspilte med pasninger, driblinger og skudd, og gjorde seg virkelig verdt kapteinsbindet. Både Don Andrés og Rakitic kom til skudd, men begge gikk rett over tverrliggeren.
Guangzhaou lå tett på egen banehalvdel og greide ikke det helt store fremover. Munir prøvde å drible seg gjennom det tette forsvaret og ble tatt inne i boksen. Straffe til Barcelona. Suarez var mannen som stilte seg opp på ellevemetersmerket og kunne sette sitt tredje for dagen. Han skuffet ikke og skøt ballen hardt ned i venste hjørne.
Barcelona hadde god kontroll på kampen og Evergrande var ikke i nærheten av redusering. Barcelona gjorde flere bytter, ett av de var Sandro som kom inn for Sergi Roberto. Han kom inn som et friskt pust og kom til flere store sjanser. Kampens siste store sjanse var det Munir som sto for. Adriano la inn til unggutten som headet like over mål.