Luis Enrique stilte i dag til pressekonferanse foran morgendagens kamp mot Guangzhou Evergrande. Her er noen av høydepunktene.

Vil unngå overmot

Mange mener at dette er en kamp FC Barcelona skal vinne med enkelhet, Luis Enrique har en annen mening. Manageren var klar på at han ønsker at spillerne skal være motiverte og klare for kampen som kommer:

— Vi kan ikke ta noen sjanser. De har gode spillere som Paulinho som var i Tottenham. De slo ut Club América i forrige runde og Scolari er treneren.
— Vi må passe på kapteinen deres, Zheng. Han er en viktig brikke i laget deres og kan spille seg ut fra nesten hvor som helst på banen.
— Semifinalene i klubb-VM har som regel vært utfordrende for mange lag. Vi må være fokuserte og spille med ambisjon.

Neymar

Det er flere spørsmål rundt Neymar og hans mulighet for å spille i denne turneringen. Spilleren måtte stå over kampen mot Bayer Leverkusen og Deportivo med en skade i lysken. Luis Enrique var rask med å fortelle at brasilianeren ikke vil bli hastet tilbake til kampform:

— Bare fordi du ikke ser han trene, betyr ikke det at Neymar ikke trener. Det eneste jeg bekymrer meg for er at han skal komme seg tilbake til 100% så han kan spille for oss i klubb-VM.
— Jeg tar ingen risiko, jeg tar det som det kommer. Først må vi vinne semifinalen.