(Bayer Leverkusen-FC Barcelona: 1-1) Kort sagt: Bayer Leverkusen hadde fortjent å vinne.
Luis Enrique har gjort åtte endringer fra kampen mot Valencia, og stiller med en ung, lovende tropp i returkampen mot Bayer Leverkusen. Barca har vunnet sin Champions League-gruppe allerede før kampen, og kan bruke spillere deretter. Neymar fikk seg en lårskade på trening tirsdag og sitter dermed på tribunen. Luiz Suárez starter på benken, men Messi er tilbake og starter på topp.

Leverkusen med like mange pasninger som Barcelona

Det er ingen imponerende førsteomgang av Barcelona. Kun fire minutter inn i kampen er Thomas Vermaelen i overkant modig foran eget mål og mister kontrollen. Barca har flaks som ikke ligger under allerede da.
Barcelona sliter særlig første halvdel av omgangen. Leverkusen viser til tider meget godt angrepsspill, og leker seg med bakrekka til bortelaget. Tyskerne er hele tiden aggressive mens Barca synes å ligge på latsiden.
Likevel er det Barcelona som scorer kampens første mål. Leverkusen står høyt, hvilket Ivan Rakitic utnytter. Han finner Leo Messi med en glimrende slått gjennombruddspasning. Argentineren timer løpet perfekt og gjør et klassisk Messi-mål ved å finte ut keeperen og sette ballen kaldt og rolig i mål. Messis 80. Champions League-scoring.
Kort tid etterpå utligner hjemmelaget og Barca får som fortjent etter slurvete forsvarsspill. Chicharito får stå alene og banker ballen i krysset med venstreslegga. 1-1 i Tyskland.
Leverkusen skaper flere gode sjanser i løpet av de første 45 minuttene. Blant annet slår Hakan Calhanoglu et presist frispark som fort kunne blitt mål om ikke Marc-André ter Stegen fulgte med på notene, hvilket han gjorde denne gangen.
Lagene går til pause med ett mål hver seg, noe Barcelona bør være glad for. Det er ingen håpløs omgang av katalanerne, men Leverkusen får mer rom enn man er vandt til å se at Barcas motstanderlag får. Hjemmelaget treffer med pasningene og jobber godt uten ball. Samtidig har de cirka like mange pasninger som Barcelona, noe som i seg selv er uvanlig.

Hjemmelaget med utallige sjanser

Leverkusen åpner andreomgangen med en kjempesjanse og er farlig nærme å gå opp i ledelsen. Heldigvis for Barca er Calhanoglu upresis i avslutningen sin. I de neste minuttene foregår det aller meste på Barcelonas banehalvdel og det er ingen tvil om hvilket lag som er mest sulten på mål.
Hjemmelaget er svært nærme scoring mange ganger, men Barcelona får avverget hver gang. Det er alt for mye klabb og babb innenfor egen sekstenmeteren og klareringen er sjelden effektive.
Etter en times spill er det helt utrolig at stillingen 1-1 fremdeles står. Etter en håpløs klarering av Jordi Alba kommer Karim Bellarabi alene med ter Stegen som får fint lite hjelp av forsvaret. Bellarabi er, dessverre for Leverkusen, ikke kald nok i avslutningen sin.
Det er tydelig at Messi savner sine medkompanjonger Neymar og Suárez på topp. Munir El Haddadi og Sandro Ramirez er nærmest usynlige, men har heller ikke mye å jobbe med så lenge spillet forgår på Barcelonas banehalvdel.
Bellarabi kunne satt ballen i nettet utallige ganger, men sklir og faller i det avgjørende øyeblikket for andre gang etter spilte 70 minutter.
Kampen ender uavgjort. Bayer Leverkusen-spillerne ryker ut av Champions League og må gå skuffet av banen etter en imponerende kamp mot de regjerende mesterne. Det er faktisk synd på Leverkusen som prøver og prøver uten å få betalt. Det siste kvarteret er preget av slitne spillere som gjør feil som igjen fører til mye frispark og gule kort. Ter Stegen må sies å være Barcelonas viktigste spiller, særlig etter to helt avgjørende redninger på tampen.