Hvorfor henter ikke Barcelona Ochoa som andrekeeper?
Da Brasil spilte uavgjort mot Mexico i går var det spesielt en mann som stod frem: Guillermo Ochoa. Brasil, og spesielt Neymar, hadde mange sjanser til å ta tre poeng i gruppe A, men den tapre meksikaneren stod som en levende mur, og tok alt som kom i hans vei.

Fokus på Barcelona

Jeg nevnte i det første innlegget jeg skrev om VM at målet med denne VM-bloggen er å få et blårødt perspektiv på fotball-VM. Da jeg satt meg ned for å se kampen i går var det først og fremst for å se en god fotballkamp — noe jeg fikk — men også for å få påfyll til et nytt innlegg. Spesielt Brasil, Spania og Argentina er morsomt å følge med blårøde øyne, og jeg vet at mange av dere som leser dette ser nettopp de kampene. Så jeg hadde regnet med å skrive noe om Neymar som forhåpentligvis hadde bidratt for Brasil.
Jeg kunne fort fått anledning til nettopp det. Jeg syns Neymar og Brasil gjorde mye bra i går, til tross for at de møtte et godt defensivt organisert lag. Det manglet en god del bevegelse, og jeg følte at flere kunne bidratt med mer, spesielt Fred, men Brasil klarte å skape nok sjanser til å avgjøre kampen. Av alle var spesielt Neymar toneangivende, som fintet seg frem, slo Rafael Márquez i lufta, og kom til mange gode avslutninger. I tillegg hadde han en godt slått frispark som Thiago Silva kunne scoret på. Alt ble reddet av Guillermo Ochoa.

Står uten kontrakt

Grunnen til at jeg lanserer Ocoa som en kandidat er fordi meksikaneren står uten kontrakt etter VM. Og med et ønske om å fokusere på VM har nok ikke godeste Guillermo tatt noen beslutning enda, selv om han har sagt at han har flere tilbud i Frankrike.
Jeg skal ikke pårope meg en ekspertrolle når det kommer til Ochoa, annet enn at jeg har sett han spille tidligere. Ochoa er ganske enkel å kjenne igjen med pannebåndet og krøllene som stikker ut, og jeg har tenkt ‘hm, her har Mexico en god keeper’. Så jeg vet ikke hvor god han er med bena, eller hvordan balldistrubisjonen hans er, men jeg syns at det Ochoa leverte i går er mer enn godt nok for en reservekeeper. Pinto var heller ikke så komfortabel med ballen i bena, det vil si han var komfortabel med ballen i bena, selv om vi som så på ikke var det.
Derfor tenker jeg at Barcelona her har en gylden mulighet til å få en reservekeeper uten å måtte betale en overgangssum. Hadde jeg sittet høyt oppe i klubben ville jeg sendt en Brasil-basert speider på Mexicos resterende VM-kamper, som kan bli flere, samt at jeg hadde satt analyseteamet til å se på Ochoas kamper for Ajaccio.

Et dyrere alternativ

Klubben har nok allerede gjort en omfattende speidingsprosess da klubben også skulle ha inn en førstekeeper, i tillegg til en andrekeeper. Forhåpentligvis har klubben da også sett på Ochoa og funnet ut at han ikke holder mål. Det virker som at også en andrekeeper skal ha et godt fotarbeid denne gangen, og kanskje er det nettopp derfor Ochoa ikke ble vurdert. Kanskje er det andre ting. Jeg vet ikke.
Det jeg vet er at Chiles Claudio Bravo er sterkt ryktet til Barcelona, og at keeperen er ryktet å ha dratt til VM vel vitende om at klubbene kommer til en enighet under mesterskpet, og at han forventer å flytte til Catalonia etter sommeren. Overgangssummen som nevnes per dags dato er elleve millioner euro. For å understreke, dette er det ryktene som sier, skjønt veldig detaljerte rykter.
Bravo er sannsynligvis et godt valg. Han har hatt en god sesong i Sociedad, og han står fast på det chilenske landslaget. Som det ble sagt på TV under Chile – Australia; det er ikke ofte en keeper er like fornøyd med å få ballen på tjue meter, men Bravo tar ballen ned på kassa, og spiller den videre.
Slik sett virker keeperfremtiden til Barcelona å være god uansett hva som skjer. Så er spørsmålet hvor mye klubben skal bruke på en reservekeeper når man trenger flere forsterkninger dette overgangsvinduet — blant annet midstoppere.
Hva mener du? Er Bravo verdt overgangssummen, eller kunne Ochoa vært et godt alternativ?