10-1 i målforskjell på de to siste kampene mot henholdsvis Real Madrid (borte) og Roma (hjemme) var fasiten før helgens oppgjør hjemme mot Real Sociedad. Det ble 4–0 og en ny overkjøring. Her er vurderingene:
Bravo: 7 – Chileneren har vært meget god for Barcelona også denne sesongen, og holder nok en gang nullen. Har riktignok minimalt å gjøre gjennom store deler av kampen, men plukker trygt alt av høye baller inn i boksen, og hans igangsetting er varierende. Har en glimrende redning på tampen som hindrer at smultringen ryker, og er absolutt en sisteskanse Enrique og spillerne kan stole på.
Alves: 8 – Når Dani Alves får stående applaus når han byttes av vet man at han har levert en praktkamp. I dagens oppgjør var han en konstant trussel på høyresiden med sine utallige løp, og når han i tillegg treffer på flere av innleggene blir resultatet meget bra. Slår to strøkne assists i dag, og bidrar stort fremover. Fortsett slik Dani.
Piqué: 7 – Sterk og trygg, og stanger unna mange innlegg. Virker å være i god form om dagen, og er svært ivrig på å starte angrep bakfra i banen, samtidig som han ikke takker nei til å fosse fremover selv om muligheten byr seg. Med kontringsstyrken til baskerne i tankene lot han seg dog ikke friste til å legge ut på de villeste ferdene fremover, og kjører heller et trygt løp i dagens kamp.
Mascherano: 7 – Nok en solid kamp av Mascherano, som med et par viktige inngripener hindrer potensielle baklengs og store muligheter for gjestene. Holdt formspilleren Agirretxe i tøylene i så og si hele kampen, frem til han ble byttet ut midt i andre omgang.
Mathieu: 7 – Mange Barca-fans blir fort skeptiske når Enrique stiller med andre enn Jordi Alba på venstrebacken, men i dagens kamp legger den høyreiste franskmannen ned en solid innsats. Løper utrettelig opp og ned på venstrekanten og slår en glimrende assist til Neymar på 3–0. Skaper stadig overtall på sin venstre side, men roter også bort noen store muligheter. Blir av og til tatt litt ute av posisjon i det defensive arbeidet, men ingen svak kamp av ildtoppen.
Busquets: 9 – At Busquets er i glimrende slag om dagen er det liten tvil om, og selv om han ofte blir oversett i de store kåringene er nok dette nettopp fordi han så ofte gjør den usynlige jobben. Den jobben gjør blekkspruten bedre enn noen andre i verden pr. dags dato i undertegnedes øyne. Vi har sett Busquets enda skarpere enn i dag, men det sier mest om hans enorme maksnivå. Spiller på det trygge defensivt og balanserer et offensivt slagkraftig magikerlag nok til at alle som ønsker får være med i angrep. Ny meget god kamp av midtbanegeneralen.
Rakitic: 7 – Rakitic er et rivjern av en midtbanespiller, og gir alltid enormt med innsats. Full av energi og ser ut til å være i stigende form, men silketouchen mangler kanskje i de avgjørende øyeblikkene. Dog en viktig brikke i det gjenvinnende spillet sammen med Busquets, omringet av feinschmekkere på topp.
Andrés Iniesta: 9 – Andres Iniesta er i så rå form om dagen at det nesten er juks å la han starte. Når man har illusjonisten og magikeren på banen samtidig, sammen med Neymar og Suárez, ja det lukter det hårtap og stressrynker for enhver motstander. Glir rundt på banen også i dag som om han har funnet opp «hover-knotter» og strør om seg med gode pasninger og sylskarpt blikk. Har en avslutning i metallet, er med å regissere flere av målene og er rett og slett ustoppelig om dagen. Nær ved å bli banens beste igjen.
Messi: 8 – En spillesugen Messi er som regel håpløst å forholde seg til for alle motstandere, men heldigvis for baskerne er han stadig litt rusten akkurat i avslutningsøyeblikket etter skadeoppholdet. Hadde muligheten til å putte 5-6 mål mot Roma, endte med 2, og i kveldens oppgjør kunne han minst hatt et hattrick med «vanlig Messi-standard» på avslutningene. Skaper dog en rekke flotte angrep, og det er utvilsomt herlig å se han på banen i fulle 90 minutter. God kamp av Leo, men han har nok enda mer å gå på.
Luis Suárez: 8 – Luisito er i en fryktinngytende form om dagen, og scorer mål i samtlige kamper. Har utrolige 11 mål på de siste 7 kampene, og smeller inn enda en vakker volley i dag. Tar mange gode løp og er en konstant trussel for alle forsvar han møter, og selv om han kunne vært enda mer effektiv i dag så er han absolutt en av de viktigste brikkene i dette meget velfungerende Barca-maskineriet.
Neymar: 9 (BB) – Apropos storform, det Neymar holder på med om dagen er regelrett fantastisk å se på, selv for den nøytrale beskuer. Har touch, driblinger, dragninger, finter og rykk som selv Ronaldinho ville applaudert (smilende), noe som selvsagt tærer på selvfølelsen og humøret til motstandere. Eneste måten å stoppe supervingen på er ved å sparke han ned bakfra, rive han i trøya eller andre tjuvtriks, og da ender det ofte med kjeft og kort fra dommerne. Vakker scoring til 1–0, før han legger på til 3–0 fra kort avstand, og avslutter ballet med en ferdigscoret assist til Messi på tampen. Gnistrende fotball fra driblefanten om dagen, og fortsetter det slik er det bare å bestille mer plaster og flere trøyer til godgutten. Av flere giganter kåres Neymar til banens beste av undertegnede i dag.
Innbyttere:
Adriano: 6 Fikk en halvtime for Alves på høyreback og gjør seg absolutt ikke bort. Kommer dog inn på et tidspunkt hvor kampen er i ferd med å dø ut, og hjemmelaget tar foten av gasspedalen. Gjør sine saker akkurat som forventet.
Alba: 6 Mange var nok overrasket over at Alba startet på benken, men kanskje var det smart å hvile jordvepsen til potensielt vanskeligere kamper utover. Kommer inn mot slutten av kampen og får drøye 25 minutter på å frese opp og ned venstresiden som bare Alba kan. Blir som de andre innbytterne litt preget av at tempoet i kampen har dalt.
Bartra: 6 Midtstopperen får 20 minutter på seg til å vise at han er til å regne med, og gjør en helt grei inntreden. Får ikke mye å bryne seg på, men litt surr i forsvaret på slutten holder på å gi gjestene en unødvendig redusering.