Fjorårets El Clásico startet så veldig bra med scoring av Neymar etter kun tre minutter. Likevel måtte Barcelona innse at Real Madrid ble for sterke på hjemmebane.
Kampen endte med en velfortjent 3-1-seier til hjemmelaget. Luis Enriques første El Clásico som trener ble ingen god opplevelse for spanjolen, som mente laget vaklet alt for mye – særlig i andre omgang.

– Vi startet kampen bra og kunne gått opp til en tidlig 2-0-ledelse. Men Real Madrid hadde mange gode sjanser og spilte bra resten av kampen. De fortjente nok å vinne, sa Lucho etter oppgjøret.

Neymar med tidlig scoring

Det var debutanten Luis Suárez som assisterte Neymar med en klassepasning kun tre minutter inn i kampen. Suárez slår en perfekt krosser mot brasilianeren som venter like utenfor sekstenmeteren. Neymar tar i mot, drar seg fri og klinker ballen nede i høyre hjørne bak Iker Casillas.
Deretter blir Real Madrid ekstremt måltørste. De presser Barcelona høyt og skaffer seg store sjanser i løpet av kort tid. Kun flaks gjør at ikke hjemmelaget utligner den første halvtimen.

Bravo slipper inn sesongens første mål

34 minutter inn i kampen sørger midtstopper Gerard Piqué for at Real Madrid-fansen endelig kan juble. Marcelo kommer i hundre fra venstrevingen og prøver å treffe Christiano Ronaldo og Karim Benzema foran mål. Ballen kommer aldri dit, for Piqué slenger seg på bakken og stopper ballen med en lite kontrollert venstrearm. Det fører til gult kort for forsvareren og straffe til hjemmelaget.
Ikke overraskende er det Ronaldo som går frem til straffemerket. Han skyter til høyre, Claudio Bravo slenger seg til venstre. 1-1 på Santiago Bernabéu. Ronaldos utligning er det første målet Bravo slipper inn i sesongens La Liga. Han holdt altså buret rent de første åtte serierundene, med mot Real Madrid skulle han slippe inn tre mål.
Piqué-yellow-carded-concedes-penalty-in-El-Clásico-Barcelona-Real-Madrid

Hjemmelaget dominerer

I andre omgang er det ingen tvil om hvem som styrer kampen. Fem minutter inn i omgangen kommer Real Madrids scoring nummer to. Toni Kroos legger en god corner, Dani Alves tryner i feltet hvilket resulterer i at Pepe får stå helt alene. Han hopper opp og header ballen solid ned i venstre hjørne.
Ti minutter senere øker Real Madrid ledelsen. Denne gangen med Benzema. Det er en praktfull scoring som begynner med at Barca gjør feil. Andrés Iniesta mister ballen til Isco som finner Ronaldo. Nummer syv utfører en snerten vending før han gir ballen videre til umarkerte James Rodríguez. Benzema har for lengst startet løpet og får ballen i bena bak en uorientert Sergio Busquets. Spissen skyter direkte og kampen er avgjort. 3-1 til hjemmelaget.

Fortsatt tabelleder tross tap

Kort oppsummert er ikke forrige El Clásico på Bernabéu et gledelig minne, selv om det var lyspunkter også der. Neymar fortsatte å score mot Real Madrid og nykommer Suárez viste god form, selv etter fire måneder med karantene.
Suárez husket også å minne fansen på at det ikke så helsvart ut etter tapet på Bernabéu:

– Vi ligger fortsatt ett poeng foran Real Madrid, og er på toppen av ligatabellen, trøstet han Barca-fansen.