Rafael «Rafa» Benítez overtok som Real Madrid-trener i juni og er klar for sitt første El Clásico. Likevel er det langt fra første gang Benítez har Barcelona som motstander.
Benítez har nemlig møtt Barca 12 ganger tidligere, men da har han vært trener for andre lag enn Real Madrid.
Og treneren fra Madrid har nok ikke bare gode minner fra disse møtene. Barcelona har vunnet syv ganger i møte med Benítez, spilt uavgjort én gang og tapt fire.

Slo Barcelona ut av Champions League

Man må tilbake til 2007 forrige gang Benítez ledet et lag på motsatt banehalvdel av Barcelona. Da var han trener for Liverpool og slo ut de blå og vinrøde i 16-delsfinalen av Champions League. Etter å ha slått Barca 2-1 på Camp Nou, hvor for øvrig John Arne Riise ble matchvinner, hjalp det lite at Eidur Gudhjonsen scoret det eneste målet på Anfield i returkampen. Benítez og hans engelske klubb gikk videre i mesterligaen takket være bortemålsregelen.
Liverpool_07.v1447692909
Tidlig på 2000-tallet var spanjolen trener for Valencia. Med Benítez som sjef, vant klubben La Liga for første gang på 31 år. I tillegg vant de Europacupen i 2004, men samme sesong valgte Benítez å ga på grunn av trøbbel med ledelsen. Som Valencia-trener rakk han dog å møte laget fra Katalonia hele seks ganger, der Barca vant to av dem, spilte én uavgjort og tapte tre.

Tidlig karriere

Den aller første gangen Benítez hadde Barca som motstander, var i 1995/1996-sesongen. Som 35-åring tok han over trenerjobben i Valladolid, men klarte ikke å føre laget til seier over Barcelona verken på hjemme- eller bortebane den sesongen. Det klarte han heller ikke som Extremadura-trener tre år senere.
Det skal også nevnes at treneren har møtt Barca B tre ganger. Fra 1993 til 1995 var Benítez trener for Real Madrid Castilla, hovedstadklubbens B-lag. Barca B vant to av kampene, Castilla vant én.
Rafa Benítez har siden den gang vært innom prestisjefulle klubber uten å spille mot Barcelona. Spanjolen har en fortid i både Inter, Chelsea og Napoli.