Til helgen er det klart for El Clásico, og her tar vi en nærmere titt på lagdelene til hvert av lagene. Hvem er i form, og hvor på banen er lagene sterkest?

Keeperplassen

Bravo – Navas
Claudio Bravo må være selvskreven i målet til Barcelona. Han er sikker med ballen i bena, og en god skuddstopper. Barca har ikke sluppet inn mål på de siste fire kampene, og begynner å se sikre ut bakover, etter en litt ”shaky” start på sesongen.
Keylor Navas kan man si at har vært La Ligas beste keeper så langt denne sesongen. Han må få mye av rosen for at Real Madrid slipper inn så få mål, og har gjort mange gode redninger. Refleksene til mannen fra Costa Rica er hans beste egenskap. Hjemme på Bernabeu har Madrid kun sluppet inn ett mål i La Liga. Men, litt som med Messi og Rakitic, er det usikkert at han kan spille. Stiller Madrid med Kiko Casilla i mål er det en liten svekkelse for Madrid.

Forsvaret

Her er det flere måter begge lag kan stille opp på. Skal vi tippe hvem som starter må det nesten bli Alves, Piqué, Mascherano, Alba, men Enrique har valgt en større og mer fysisk stopper enn Mascherano tidligere i viktige kamper. Vermaelen er skadefri, og før skaden var han kanskje Barcelonas beste stopper. På høyrebacken er det også mulig å diskutere hvem som bør starte. Alves virker treg og mister ballen ofte i farlige situasjoner. Da er det logisk å hente Sergi Roberto, om ikke annet, hvert fall inn i diskusjonen. Spanjolen har gjort sakene veldig bra denne sesongen, og man skal ikke bli overrasket om han starter El Clásico, men blir det på høyreback?
På fem bortekamper denne sesongen har Barcelona sluppet inn syv mål, men som sagt, dette var etter en dårlig start. Defensivt ser Barca mye sterkere ut nå.
Ser vi til Madrid har de, som nevnt, kun sluppet inn ett mål på hjemmebane. Men forsvaret har til tider vist at de ikke er helt der de skulle ønske. Hvis vi ser bort fra La Liga og heller ut til Europa, hvor Real Madrid fikk en stor test mot PSG, slet forsvaret til Madrid med å holde PSG unna store målsjanser. Når det gjelder Sergio Ramos er det ryktet at han skal få sprøytet inn smertestillende for sin skulderskade, for så å gjøre en mindre operasjon etter El Clásico. Tippet oppstilling: Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo. Pepe har slitt med skader denne sesongen, så det kan være at Varane får spilletid, og høyrebacken er litt up for grabs, med Danilo og Carvajal som gode muligheter begge to.

Midtbanen

Midtbanen til Barcelona har hatt en litt annen tilnærming til kampene under Enrique enn vi har vært vant til, og det har fungert godt. Mer løpskraft og mer i lengderetningen. Rakitic er muligens ute, og da spørs det hva Enrique velger å gjøre. Busquets har vist at han har tatt enda et steg i utviklingen, og får mer ansvar i det offensive spillet. Derfor kan det være at Busquets blir flyttet opp og at Mascherano får jobben som anker. Sergi Roberto er også et alternativ her, hvor han går rett inn og tar over plassen til Rakitic. Iniesta er selvskreven. Tippet oppstilling: Busquets, Sergi Roberto, Iniesta.
Hva gjelder Real Madrid har de mange å ta av på midten. Det som kanskje har vært mest interessant i det siste er at James Rodríguez, som kom tilbake fra skade, ikke har fått spille, og har gått ut i media for å si at Benítez ikke har rett, og at James er helt tilbake etter skaden. Noe treneren mener han ikke har vært. Kroos og Modric utgjør en fantastisk duo sentralt på midten, men ingen av de to er spesielt gode til å dekke rommene hjemover. I det siste har vi sett Real Madrid spille med Casemiro, og det blir fort tilfelle også mot Barcelona. Tippet trio sentralt på midten: Casemiro, Kroos, Modric. Hvor Kroos eller Modric spiller i en fremtredende rolle. James og Isco er to spillere som kan ta den offensive rollen, men Isco blir vanligvis brukt ute på venstre kant, noe som også kan skje til helgen, om Ronaldo spiller spiss.

Angrepet

Hele Barcelona holdt pusten da Messi gikk ned med skade og spesielt i første kampen etter. Men, Suárez og Neymar har steppet opp, og Neymar har virkelig vist hva han kan. (Etter skribentens mening bør han på en andreplass i Ballon d’Or, etter Messi.) Nå kan det se ut som Messi skal kunne klare å komme seg tilbake, men det er kanskje for tidlig for å starte kampen. Da bør det stilles med Neymar, Suárez og Munir, og da sitte med trumfkortet som er Messi på benken. Både Neymar og Suárez har scoret mer enn Ronaldo i La Liga denne sesongen og målformen til Barcelona har vært god de siste serierundene. På de siste tre kampene har Barcelona scoret åtte mål.
Hos de hvite fra hovedstaden er det vanskeligere å tippe hva som blir tilfelle. Ronaldo har spilt en del spiss for Madrid, men med Benzema tilbake bør han kanskje flyttes ut på kant igjen. Det er bare tilfellet om Benítez velger å starte Benzema, som har vært igjennom mye de siste ukene. På de tre tøffe kampene Real Madrid har hatt mot PSG(x2) og Sevilla, har Ronaldo ikke maktet å score, løsner det mot Barcelona, eller sliter han mot god motstand denne sesongen? Vanskelig, men tippet oppstilling: Isco, Ronaldo og Bale.

Konklusjon

Keeperplassen er veldig jevn, med to sterke keepere helt i toppsjiktet. Liten fordel Navas på grunn av formen han har vist denne sesongen. Står Casilla i mål, er det fordel Bravo.
Forsvaret til de to lagene er ganske like. Begge lag har en god spansk stopper, som er sjefen i forsvaret, offensive backer, og en god supplementær stopper. Formmessig er Barcelonas forsvar hakket foran, men her må man nok si at det blir ganske likt.
Midtbanen er der kampen vinnes har blitt sagt mange ganger før, og det er også ofte tilfelle. Busquets er en av verdens aller beste midtbanespillere for øyeblikket, og jeg kan ikke se at noen av Real Madrids midtbanespillere kommer opp på hans nivå. James kan skape problemer for Barcelona i mellomrommet, så da gjenstår det å se om han spiller. Er Iniesta i form er det fordel Barca, men det går litt opp og ned med Iniesta om dagen, så her sier vi også uavgjort. (Er Iniesta i form er det fordel Barca).
Angrepet. Ja, hva mer kan man si om angrepstrioene til disse to lagene. MSN vs BBC som det ofte blir omtalt som. Selv med Messi ute er det fristende å gi fordel Barca. Neymar, som er toppscorer i La Liga med 11 mål, spiller fantastisk fotball om dagen og har vist seg som verdens beste spiller, nå som Messi har vært fraværende. Suárez ligger på andreplass på pichichi-listen, med ni mål. Ronaldo og Benzema er duoen med flest mål for Madrid, med henholdsvis åtte og seks mål. Med Bale i form er det en farlig trio med mye fart, mot et ofte høytstående Barcelona-forsvar. Munir har fått litt lite «cred» for det han har gjort. Han står bak mange straffesituasjoner, og har vist at han kan assistere både Neymar og Suárez. Han er ingen Messi, men en hardtarbeidende Munir i kanskje 55 minutter, før man kan sette på Messi, lover godt. Form tatt i betraktning synes ikke jeg det er vanskelig å si: Fordel Barca.
Hva tror du? Hvem starter kampen, og hvilke lagdeler er de sterkeste før kampen på lørdag?