Basert på Blaugranas vurderinger av årets ligakamper, er det flere som ser ut til å være i gryende form før storkampen.
Et av førjulens store høydepunkt nærmer seg med stormskritt, og allerede førstkommende lørdag barker de spanske gigantene sammen på mektige Santiago Bernabeu. Luis Enrique har hele sesongen slitt med et unormalt høyt antall skader på viktige spillere, og dermed ikke fått rotert som han ønsker. Dette ga igjen mer slitasje på nøkkelspillere, og i flere kamper har spillere sett tomme ut omtrent fra start.
Mot Real Madrid på bortebane er det ikke lurt å møte til kamp med lua i hånda og håpe på en rolig start, så derfor kan det være smart for Enrique å ta ut de beste formspillerne basert på sesongen hittil.

Noen gledelige overraskelser

Ved å gå over Blaugranas vurderinger av samtlige seriekamper inneværende sesong kan man trekke en snittkarakter på de som har deltatt i minst 2 kamper. Derifra kan man sette opp en fiktiv «form-ellever» som hypotetisk sett kan starte mot de helhvite på lørdag, skadesituasjonen tatt i betraktning.
De beste Barca-spillerne hittil i årets sesong (i synkende rekkefølge) er:
1. Messi (7.8 i snitt over 5 kamper – derav 3 BB)
2. Neymar (7.4 i snitt over 9 kamper – derav 1 BB)
3. Iniesta (7.2 i snitt over 6 kamper – derav 1 BB)
4. Busquets (7.0 i snitt over 10 kamper – derav 1 BB)
5. Roberto (6.9 i snitt over 8 kamper – derav 2 BB)
Som man ser har Sergi Roberto tatt enorme steg under årets sesong, og imponert både på høyreback og midtbaneplass. Luis Suárez med sine 2 BB-priser falt noe ned i snittkarakter grunnet et par svake kamper, men dersom man ser på de siste 3 seriekampene vil topp 5 se slik ut:
1. Neymar (8.5)
2. Busquets (8.0)
3. Suárez (7.7)
4. Roberto (7.5)
5. Iniesta/Piqué (7.0)

Savnet av M har latt S og N skinne

Mange fryktet det verste da Messi måtte belage seg på rundt åtte uker på sidelinjen, spesielt siden laget var i en dårlig flyt fra før. Mens trollmannen har sett kampene fra tribunen har spissmakkerne tatt enorme steg både individuelt og i samhandlingen seg i mellom, og hatt en god stigning i karakterene. Dersom de to fortsetter denne utvikling etter at geniet over alle genier gjeninntar gressmatta, kan det bli skremmende gøy å følge Barcelona fremover, i hvert fall offensivt.
En form-ellever basert kun på snittvurderinger for året vil gi:
Keeper – Bravo
HB – Alves
MS – Vermaelen
MS – Mathieu
VB – Alba
DM – Busquets
SOM – Roberto
SOM – Iniesta
HV – Messi (dersom han blir frisk)
S – Suárez
VV – Neymar
Overraskende nok havner både Mathieu og Vermaelen foran Piqué og Mascherano som stoppere i årets vurderinger, dog med færre kamper spilt.