El Clásico i 2009 skulle bli historisk. Aldri hadde Barcelona scoret seks mål på Santiago Bernabéu før. Og aldri hadde Barcelona tatt en så overbevisende seier på Real Madrids hjemmebane.
Tidligere samme uke spilte Barca Champions League-kamp mot Chelsea i Spania. Det ble et målløst oppgjør der mannskapet fra Catalonia forlot gressmatten i dyp skuffelse. Men så kom kampen som skulle bli årets høydepunkt. Kampen der Barcelona overkjørte Real Madrid i egen lekegrind. Kampen der Barcelona sikret seg ligagullet – fire runder før slutt. Kampen som symboliserte Barcas dominans i 2008/2009-sesongen der de for første gang tok «The treble»: ligaen, cupen og Champions League.

Guardiolas debutsesong

Pep Guardiola, som hadde tatt over som trener for Barcelona den sesongen, var kanskje den aller lykkeligste etter triumfen på Bernabéu.

– Vi spilte modig slik som vi har gjort hele sesongen, og det betalte seg. Det er ikke lett å vinne på Bernabeu, men vi klarte det og har gjort mange mennesker glade. Dette er en av de lykkeligste dagene i mitt fotballiv, sa Guardiola etter kampen.

pep

Hjemmelaget scorer først

Selv om Barca ydmyket hjemmelaget til de grader, er det likevel Real Madrid som først tar ledelsen på Bernabéu.
Etter 14 spilte minutter slår Sergio Ramos et innlegg inn til Gonzalo Higuain som får stå helt alene på fem meter. Han stiger til værs og sørger for 1-0, mens Victor Valdés slår oppgitt ut med armene.
Men gleden skulle ikke vare lenge for laget fra hovedstaden. Når spillere som Thierry Henry, Samuel Eto’o og Lionel Messi får kjemien til å stemme seg i mellom, er det få i verden som kan hamle opp med den stjernespekkede angrepstrioen.
henry26.v1399026842
Kun tre minutter etter Higuains scoring, slår Messi en lekker gjennombruddspasning til Henry. Sergio Ramos er på bærtur, og franskmannen kan iskaldt plassere ballen i lengste hjørnet bak en sjanseløs Iker Casillas. Stillingen er 1-1.

Xavi på sitt beste

Resten av kampen blir et målkalas for bortelaget, og det er særlig én spiller man må ta av seg hatten for; Xavi Hernández. Han scorer ikke et eneste mål, men er arkitekten bak fire av dem.
Først ved frispark, ved dødlinja like utenfor sekstenmeteren. Xavi slår et perfekt innlegg som treffer pannen til midtstopper og kaptein Carlos Puyol. Ballen stanges ned i høyre hjørne og gjestene leder 2-1.
r.madrid-fcb_12_.v1398848489
Etter drøye halvtimen er Xavi igjen på alerten. Han vinner ballen fra en sløv Lassana Diarra på egen banehalvdel, og får pirket ballen videre til argentineren på topp. Messi er alene med Casillas, og som vanlig iskald. Han bruker yttersiden av foten og setter ballen i lengste hjørne. Barcelona øker dermed til en velfortjent tomålsledelse, mens hjemmefansen river seg i håret.
Heldigvis, for Real Madrid, blir det igjen et snev av spenning i kampen etter at Sergio Ramos reduserer. Arjen Robben viser Xavi-takter og viser at også han kan slå flotte frispark. Barca-forsvaret sover, og Ramos kan umarkert sette ballen i mål fra tre meters hold. Likevel er det ingen tvil om hvem som styrer kampen.
Igjen er det Barcelonas midtbanelegende som skal ta æren for de neste to scoringene. Først chipper Xavi ballen elegant over Real Madrids forsvarsfirer til en Henry som kommer i hundre mot mål. Franskmannen gjør alt riktig, og setter ballen lekkert forbi en Casillas som befinner seg langt utenfor sekstenmeteren.
2013-02-26_BARCELONA-MADRID_14.v1361963346
Et kvarter senere får Xavi ballen av Messi. Han drar seg mot midten og inn mot sekstenmeteren, vender vekk to Real-spillere før han triller ballen tilbake til argentineren. Vertene følger overhodet ikke med, og Messi, iskald igjen, finter ut Casillas før han plasserer ballen i nærmeste hjørne. Magikeren scorer sitt 23. seriemål for sesongen, og stillingen er 5-2 til Barcelona. Hjemmelaget er i ferd med å innse ydmykelsen, som imidlertid ikke skal ta slutt helt ennå.
For helt på tampen er Piqué, av alle, oppe foran motstanderens mål. Eto’o legger inn fra høyre, og Gerard Piqué får avsluttet. Casillas redder, men gir retur, og igjen får midtstopperen sjansen. Denne gangen viser Piqué at også fosrvarsspillere kan score mål. Ballen smyger seg inn i nettet fra spiss vinkel, forbi både Fabio Cannavaro, Christoph Metzelder og keeper.
Barca-spillerne kaster seg over Piqué som scorer sitt første for sesongen. Hjemmefansen er derimot alt annet enn fornøyde, og Santiago Bernabéu er i ferd med å tømmes for tilskuere – syv minutter før slutt.
GOL_PIQUE.v1323350523

Endte Real Madrids seiersrekke

Målkalaset ender i 6-2 i bortelagets favør. Real Madrid kan ikke tro sine egne øyne og ydmykelsen er ikke til å unngå. Laget har har ikke tapt på 18 kamper. Real Madrid har ikke tapt siden forrige kamp mot Barcelona. Og nå er altså laget fra Catalonia på Santiago Bernabéu og slår dem igjen.
Barcelona vinner med fire mål. De kunne vunnet med ti. Så gode var Barcelona i El Clásico på Santiago Bernabéu, 2. mai i 2009.