(Getafe–FC Barcelona 0–2): De to spissene tok ansvar i Leo Messis skadefravær og sørget for tre nye poeng.
Suárez og Neymar scoret begge en gang hver i lørdagens oppgjør mot Getafe, og sikret dermed en verdifull trepoenger i en vanskelig bortekamp.

Suárez åpnet ballet

Det var et presset Barça-lag som møtte Getafe på bortebane lørdag kveld. Katalanerne overbeviste ikke i forrige kamp mot Villanovense i Copa del Rey, da de gikk målløse av banen. Det lille laget fra Extremadura holdt den regjerende seriemesteren i sjakk i det første av to oppgjør i den spanske cupen.
Dermed forventet Barça-fansen bedring mot Getafe i dag. Luis Enriques disipler entret imidlertid banen i visshet om at erkerival Real Madrid hadde slått Las Palmas 3-1 tidligere i dag, noe som ikke akkurat dempet presset på de blårøde fra Catalonia.
Bortelaget kontrollerte kampen fra start, men det var Getafe som skapte den første store sjansen. Etter knappe ti minutter fikk spiss Stefan Scepovic en gedigen mulighet til å sende Madrid-laget i ledelsen, men han klarte ikke å omgjøre innlegget til Víctor Rodríguez i mål.
I stedet var det Barça som scoret kampens første mål, og det var Luis Suárez som sørget for det. Uruguayaneren fikk imidlertid god hjelp av Neymar, som satte fart på venstrekanten og la inn til Sergi Roberto. Den fremadstormende midtbanemannen fant Suárez med en sylfrekk hælflikk, og noterte seg dermed for assist.

Sergi Roberto i storform

Katalanerne produserte minimalt med farligheter utenom scoringen, men det var likevel nok. Gjestene gikk dermed til pause med ledelse.
Etter en drøy time doblet Neymar ledelsen, og nok en gang var det Sergi Roberto som stod for den målgivende pasningen. 23-åringen fant brasilianeren med en ytterst presis langpasning, og målsniken banket ballen i mål på halvvolley.
Et kvarter før slutt var Neymar i rampelyset igjen, da han lobbet ballen gjennom til venstreback Jordi Alba. Getafe-keeper Vicente Guaita stoppet imidlertid katalanerens skuddforsøk. På overtid fikk dessuten Luis Suárez en sjanse til å bli tomålsscorer, men han sendte ballen like utenfor stolpen.
Det utgjorde likevel ingen forskjell. Suárez og Neymar fikset nemlig biffen med hver sin scoring, og sørget for tre nye poeng i tittelracet i La Liga.

Getafe–FC Barcelona 0–2

0–1: Luis Suárez (37)
0–2: Neymar (58)
FC Barcelona (4–3–3): Bravo, Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Munir, Neymar, Luis Suárez.
Getafe (4–4–2): Guaita, Roberto Lago, Alexis, Vergini, Damián, Lace, Juan Rodríguez, Sarabia, Víctor Rodríguez, Pedro León, Scepovic.