Med Messi på skadelisten kan Neymar vise kritikerne hva han er god for.
Lionel Messi har ikke spilt siden skaden hans mot Las Palmas den 26. september, og siden har Barcelona spilt to ligakamper, to Champions League-kamper og en Copa del Rey kamp.
I de to ligakampene har Neymar gjort sitt for å overbevise og det ser man på listen under, der Messi befinner seg øverst med Neymar rett bak. Messi har nemlig allerede utført 39 suksessfulle driblinger i ligaen før han ble skadet, og Neymar er nå oppe i 30. Det skal også nevnes at Halilovic, som er lånt ut ifra Barcelona til Sporting Gjion, ligger på tredjeplass på listen med sine 21 driblinger.
Flest driblinger i ligaen:
1. Messi: 39
2. Neymar: 30
3. Halilovic: 21
4. Orellana: 20
5. Marcelo: 18
6. Vitolo: 17
7. Nolito: 17
8. Lass: 16
9. Morales: 16
10. Tono: 16
Messi var altså langt foran sine motstandere før skaden kom, men Neymar har smått begynt å innhente sin argentinske medspiller. Neymar virker å ha tatt over ansvaret og byrden mens Messi er ute. Det kan man se på toppscorerlisten også, der Neymar er øverst med åtte mål, to mål foran Benzema, Nolito og Cristiano Ronaldo. Man kan altså konkludere at Neymar har tatt skrittet frem og holder på å bli en uerstattelig brikke i Barcelona-laget, på lik linje med Messi.