I kveld begynte FC Barcelona sitt tittelforsvar i Copa del Rey.
Hjemmelaget ble laget som først fikk skudd på mål, etter syv minutter. Barcelona startet kampen meget rolig og prøvde å spille seg frem, men den uerfarne midtbanen og dårlige gressmatten gjorde det ikke enkelt. Kampen holdt seg ganske rolig, store sjanser tatt i betraktning, den første omgangen. Villanovense kom dog til en del cornere og traff tverrligger ved en anledning og styrte de siste minuttene av første omgang.

Økt tempo

Bortelaget gjorde det litt bedre i andre halvdel av kampen. Spillerne kom til flere avslutningsmuligheter, men slet likevel med å score åpningsmålet, mye på grunn av godt spill av Villanovenses målvakt. Rundt tjue minutter før slutt kom Villanovense til en stor mulighet alene med keeper, men snublet i det dårlige gresset og Masip kunne lett plukke opp ballen.
Resten av kampen trillet frem og tilbake slik den hadde fra før. Innbytter Aitor kom med en brukbar avslutning på mål, men hjemmelagets målvakt gjorde en god jobb og holdt til slutt et imponerende 0-0-resultat foran returoppgjøret. Det hele skal avgjøres på Camp Nou.