I morgen er det klart for runde fire i Copa del Rey — runden der lagene fra La Liga slipper til.
De tre første rundene i Copa del Rey er unnagjort, og kun en håndfull lag fra de lavere divisjonene står igjen idet lagene fra den øverste divisjonen slipper til. De seks beste lagene fra fjorårets La Liga blir seedet inn mot trekningen av runde fire, og får dermed fordelen av å møte antatt svakere lag. For Barcelona sin del har det gitt Villanovense, og i tradisjon tro starter underdogen hjemme i det tohodede oppgjøret.

Møtes for første gang

Når lagene møtes i morgen blir det for første gang. Selv om laget fra Extremadura trolig vil få det tøft mot Barcelona var jubelen stor blant spillerne, som fulgte trekningen live, da de trakk den katalanske giganten. Mange mener at besøket fra Barcelona er det største som har skjedd klubben, siden grunnleggelsen i 1992. Klubbpresident José Maria Tapia er en av dem

— For oss var det et ekstremt gledelig øyeblikk da vi ble trukket ut mot den regjerende Copa del Rey-, La Liga- og Champions League-mesteren.

Det er kanskje ikke vanskelig å forstå, da klubben aldri har vært lenger opp i ligasystemet enn der de er nå; Segunda B. Med et totalbudsjett på 300 000 euro er klubbens hovedmål å klare å betale sine få medarbeidere, samtidig som man utvikler klubben. En kamp mot Barcelona kan derfor smake godt i klubbkassa, samtidig som lokalmiljøet kanskje vil trykke den lille klubben enda tettere til seg, etter en begivenhet som dette.

Ingen tribunespillere med for Barcelona

Entusiasmen til VIllanovense blir nok ikke fullt gjengjeldt av katlanerne. Den første cuprunden pleier å bety rotering og reservelagsspillere for Barcelona sin del, og morgendagen blir nok intet unntak. Luis Enrique tar kun med seg de 16 han har lov til å ha på benk og bane (kun 5 innbyttere i Copa del Rey), men har likefullt med seg fire reservelagsspillere i Samper, Gumbau, Aitor og Kaptoum, samt ter Stegen, Douglas, Rakitic, Dani Alves, Bartra, Munir, Jordi Alba, Sandro, Adriano, Vermaelen, Mathieu og Jordi Masip fra førstelaget. Det blir derfor ingen å se fra MSN for hjemmesupporterne, som likevel vil få et minne for livet.
Kampen starter 20:30 i morgen.