En potensielt vrien kamp i Øst-Europa endte godt for Barcelona.
Barca hadde kontroll på ballen og var aggressive fra start, men det ga ikke tellende resultat på måltavla i Minsk for det. Kaptein fra start, Busquets, hadde overraskende mange sjanser foran målet til BATE Borisov. Neymar slo tidlig et godt hjørnespark der Busquets er først på ballen, men bare nesten. Selv Roberto og Bartra trodde den skulle gå inn, da de lot ballen trille forbi dem, men den gikk til alles fortvilelse like utenfor stolpen.
Etter en god start for Barcelona ber Sergi Roberto om å bli byttet ut, etter kun 17 minutter. Det så ut til å være ubehag i lysken. Raktic blir dermed byttet innpå banen, noe som skal vise seg å bli redningen. Halvvegs spilt får Piquè en sjanse som blir stoppet av noe Suàrez mener er en hånd. Dette blir det ikke blåst for og kampen fortsatte. Barcelona fortsetter å prøve, men skaper ikke noe nevneverdig mot slutten av første omgang.

Fartsfylt andre omgang

I andre omgang er det mer treff og mindre bom. Etter 2 spilte minutter åpner Neymar opp rom for Raktic, som skårer Barcelonas første mål for dagen. Raktic banker skuddet sitt helt oppe i det venstre hjørnet fra 17-18 meter, og lever dermed opp til kallenavnet «Roketic». Det fikk nok alle til å senke skuldrene, men guttene virket fortsatt sultne på mer. 1-0 på bortebane var ikke nok i Minsk.
Neymar prøver seg på mål, men skuddet går utenfor. Suàrez finner etterhvert også plass i boksen og prøver seg på et skudd, som dessverre går over mål. Det ville seg ikke helt for super-Suárez idag. «Reserve-M» i «MSN», Munir, fyrer av med et skudd som går rett over tverrleggeren. BATE får ikke mange sjansene, mye på grunn av en strålende Bartra i forsvar.
Ikke lenge etter det første målet, finner Neymar nok en gang Raktic som chipper den rolig over målvakten til BATE Borisov. Kaldt av kroaten og 2-0 til Barcelona etter 63 minutter. Det tar hele 77 minutter før Ter Stegen får prøve seg på noe i nærheten av en sjanse, og han redder greit. Gumbau ble byttet inn for Busquets og det virket som om han hadde fått beskjed av Luis Enrique om å roe ned spillet. I siste del av kampen er det mye trilling av ball og generelt lite action med Barcelona. Laget har utført det de kom for og slakker derfor ned tempoet et par hakk. Selv om det blir endel unødvendig bom foran mål, har Barcelona god kontroll på kampen og vinner fortjent 2-0. Dermed har Barcelona 7 poeng i sin gruppe, og leder klart.