(FC Barcelona–Rayo 5–2): Neymar viste ingen nåde og sendte Rayo tilbake til Madrid som slakt.
Ballgeniet var i feststemning og tok ansvar i Leo Messis skadefravær. Neymar scoret hele fire ganger på Camp Nou, og noterte seg på toppen av det hele for en målgivende pasning til Luis Suárez. Dermed sørget han for at Barça innkasserte tre velfortjente poeng.

Rayo tok ledelsen

Barça var på seiersjakt da Rayo Vallecano gjestet Camp Nou lørdag kveld. Luis Enriques mannskap måtte gi tapt i forrige ligakamp mot Sevilla, og var derfor avhengige av å slå Rayo for å holde tritt med Real Madrid på tabellen. Cristiano Ronaldo og kompani slo Levante 3-0 tidligere samme dag og la dermed press på sin katalanske erkerival.
De blårøde startet kampen friskt og fikk flere gylne muligheter til å ta ledelsen før det var gått ti minutter. Barça ble imidlertid felt av sin egen ineffektivitet. Først var det Ivan Rakitic som fikk fansen til å rive seg i håret da han bommet alene med keeper Toño Martínez. Rayos sisteskanse reddet mesterlig da kroaten forsøkte å overliste ham. Rakitic ble spilt gjennom på ypperlig vis av unggutten Sergi Roberto, som har stilnet kritikerne med sine prestasjoner den siste tiden.
Like etter var det Luis Suárez som feilet. Uruguayaneren bommet etter at Rayos keeper hadde tabbet seg ut og servert ballen på sølvfat til Sergio Busquets, som sentret til den tidligere Liverpool-spissen. Toño rettet opp sin egen feil da han nok en gang avverget baklengsmål. I stedet var det bortelaget som tok ledelsen. Bebé la inn fra venstrekanten etter et kvarters spill, og Javi Guerra kranglet ballen i mål.

Neymar stjal showet

Så var det duket for Neymar. Bare fem minutter etter målet ble det brasilianske ballgeniet veltet i sekstenmeteren, og straffesparket tok han selv i og med at straffeskytter Leo Messi er skadet. Neymar sendte ballen én vei og Toño en annen, og lagene var like langt på Camp Nou. Kort tid etter fikk samme mann et mål annullert for offside, samtidig som han var nære ved å sende Barça i ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Luis Suárez. Ballen sendte han imidlertid like utenfor stolpen.
Det utgjorde imidlertid ingen forskjell, for Neymar var i fyr og flamme i kveld. Den tidligere Santos-stjernen slo tunneler, overstegsfinter og terroriserte Rayo-forsvaret. Etter en halvtime skaffet han nok et straffespark, og nok en gang var han sikkerheten selv fra krittmerket.
Etter pause fikk Rayo en gedigen mulighet til å utligne, men ble stoppet av Claudio Bravo som vartet opp med en dobbeltredning. I stedet var det Neymar som fortsatte å skinne. Tyve minutter før slutt var han nok en gang på farten, og ble hattrick-helt da Toño ble tvunget til å gi retur etter et skudd fra Suárez.
Et knapt minutt etter satte Neymar ballen i mål for fjerde gang. Suárez la inn fra høyrekanten, og fant sin spissmakker med en presis pasning. Ballen trilte brasilianeren i mål uten problemer. Et kvarter før slutt gjentok bedriften seg, men denne gangen var det Neymar som stod for assisten og Suárez for scoringen.
Noen få minutter før kampslutt fikk Rayo et ekstra trøstemål med seg i bagasjen. Det hjalp imidlertid lite mot et Barça-lag som vartet opp med festfotball på Camp Nou, og hvor Neymar var i hovedrollen.

5–2: Jozabed (86)
FC Barcelona (4–3–3): Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba, Busquets, Sergi Roberto, Rakitic, Sandro, Neymar, Luis Suárez.
Rayo Vallecano (4–2–3–1): Toño, Nacho, Llorente, Zé Castro, Rat, Lass, Trashorras, Jozabed, Bebé, Ebert, Javi Guerra.