Talenter kommer og går sies det, men for Barcelonas del ser det ut som de foretrekker å gå.
Enda et talent kan forlate den katalanske hovedstaden denne sesongen. Den 20 år gamle venstrebacken Alejandro Grimaldo kan ende opp som enda et talent som velger å forlate Barcelona til fordel for et annet lag, grunnet mangel på førstelagsspill, når hans kontrakt går ut til sommeren. Grimaldo kom til Barcelona i 2008 som 16 åring og er inne i sin fjerde sesong på B-laget. Grimaldo har klart å rundet 500 minutter for Barcelonas B-lag og det er bare fire spillere som har vært på banen lengre enn venstrebacken.
Grimaldo blir ofte betegnet som en klassisk venstreback som Barcelona benytter seg av, en som har både offensive og defensive kvaliteter, der hurtighet og teknikk er på plass. Grimaldo har av den grunn blitt betraktet som Jordi Albas naturlige avløser, og det lå i kortene at han skulle få sjansen på førstelaget da Adriano en dag forlot klubben, noe som kunne ha skjedd i sommer da Roma var interessert i forsvareren.
I sommer var den unge venstrebacken nær en overgang til Levante men han ville ikke forhandle med klubben, selv om begge klubber var klar til å gjennomføre en handel. Det ryktes om at en Champions League-klubb er interesserte i den talentfulle venstrebacken og om Grimaldos kontrakt ikke blir forlenget fortest mulig kan han forhandle med hvilken som helst klubb han vil, da han kan gå gratis når hans kontrakt utløper i sommer. Ryktene sier at han ikke har tenkt å forhandle om forlengelse med den katalanske klubben, da han er misfornøyd med kontakten til Luis Enrique og mangelen på sjanser på førstelaget.
Sammen med Sergi Samper er han blant de største talentene La Masia har per dags dato.