Spørsmålet man stilte seg før kveldens kamp, var vel hvordan Barça ville klare seg uten Messi.
Og man kan vel si at han var dypt savnet. Heldigvis endte det godt til slutt.

Svak åpning

Kampen åpner meget intensivt, hvor det til stadighet bølger frem og tilbake. Med flere store sjanser til hvert av lagene. Både Rakitic og Ramirez burde vi kunne forvente scoring av i åpningsminuttene. Men til tross for hjemmebane er det Leverkusen som åpner best spillemessig og får også betalt for det etter 21 minutter. Hardt slått corner innoverskrudd rett mot ter Stegen, rett foran han igjen står Mathieu og Papadopoulos. Mathieu misser både ball og markering, og Papadopoulos kan stusse den forbi Ter Stegen. Heftige diskusjoner mellom ter Stegen og Suárez i etterkant, hvor sistnevnte tilsynelatende mener Stegen burde ha tatt den.

Barcelona tar seg opp før hvilen

10 minutters tid etter scoringen kommer Leverkusen frampå nok en gang, Bellarabi sender Piqué til kiosken og han får en glitrende mulighet til å putte 0-2, heldigvis gjør ter Stegen ingen feil denne gang og gjør en god redning.
Barcelona kontrer umiddelbart deretter, hvorpå Neymar blir felt innenfor 16-meteren, blir belønnet med gult kort for filming istedenfor straffespark. Mye mulig at han falt lett, men kontakt var det, ble vi snytt for straffespark her?
Neymar rister uansett kjapt av seg skammen og våkner endelig mer til liv, spiller samba med Leverkusen-forsvaret og avslutter mot mål, men ballen går i stolpen. Deretter får Sandro nok en gylden mulighet til å vise seg fram hvor han på 5-meteren bare skal skyte den rett i mål, fra ut av det blå dukker målscorer Papadopolous opp igjen. Denne gangen foran sitt eget mål, mesterlig redning på strek, uheldig for Sandro og Barcelona.

Leverkusen fortsetter presset

2. omgang starter på litt lik linje som 1. omgang, dessverre. Leverkusen står og presser Barcelona høyt, noe som er svært nære å belønne seg etter spilte 50 minutter. Mathieu med en kjempeblemme hvor Bellarabi vinner ballen og forserer forbi og slår inn foran målet. Der står Chicharito som skal styre den inn, men skyter heldigvis for Barça himmelhøyt over.
Barcelona sliter med å produsere sjanser og Leverkusen virker egentlig nærmere 0-2 enn Barça er å utligne på dette tidspunktet. Fraværet av Messi ble veldig tydelig til tider.

Vondt blir til verre

Som at det ikke er ille nok fra før av at Barcelona har mistet sin desidert viktigste spiller i Lionel Messi. Så er det nå Andrés Iniesta som må forlate banen med det som ser ut som en strekk, på stillingen 0-1 Leverkusen.
Hardt slag for barça, skadelisten begynner å bli lang nå.
Leverkusen begynner åpenbart å merke intensiteten i beina når det gjenstår 15-20 minutter igjen av kampen, noe som naturligvis åpner for flere muligheter for Barcelona. Leverkusen har stengt frustrerende bra igjen defensivt tidligere i kampen, men mulighetene kommer hyppigere og hyppigere for Barcelonas del når klokka går mot slutten

Endelig løsnet det

Det er ikke så alt for mye som har vært verdensklasse på Camp Nou i kveld. Men hvis det først skal være noe, så må det være snuoperasjonen som begynte og endte før undertegnede rakk å blunke.
På under 2 minutter går man fra å ligge under 0-1 og krisetilstand til å lede 2-1. Etter mye klabb og babb i feltet klarer Sergi Roberto (av alle) å tuppe ballen i nettet, forbi en utspilt Bernd Leno.
Mens reprisen av målet ruller over skjermen så er plutselig Barcelona inne i Leverkusens 16-meter igjen. Munir pirker ballen til Suárez som står klar med høyreslegga, utagbart for Leno. Nydelig scoring og en fantastisk lettelse å se den gå i mål. Suárez topper det hele med å feire med noe undertegnede anmoder å være en gest til Lionel Messi, 10 fingre til kameraet og «VAMOS».
Etter Suárez-målet var det heldigvis ikke lenger noen tvil. Barcelona kontrollerte deretter inn til seier og 3 viktige poeng, på en ellers svak kveld for Katalanerne.