Med Bravo, Rafinha, Vermaelen, Messi og Adriano ute med skader, samt en halvskadet Alba, måtte Lucho tenke alternativt hjemme mot Leverkusen, i en kamp hvor kun tre poeng var godt nok. Her er vurderingene:

Vurderingene

Ter Stegen (4): Etter flere grove tabber i de siste kampene har Stegen måtte tåle mye kritikk i spanske aviser, men avfeier selv at det er noe problem. Dessverre gjør han nok en stor brøler da Leverkusen får score omtrent på direkte corner og blir stående å kjefte på medspillere etter fadesen. Bryter av spillet fint ved én anledning, men får i likhet med resten av laget blank stryk den første omgangen. Har ikke like mye å gjøre i den andre omgangen da Barcelona har ballen mesteparten av tiden, dog uten å skape noe. Blir trukket stort for nok en tabbe som gjør at Barcelona havner bakpå og må jage i en kamp det absolutt ikke passer laget. Heldigvis for Stegen blir ikke målet matchvinnerscoringen, men her bør det trenes, hardt.
Alves (1): En høyball på hjul hadde sannsynligvis utgjort et større uromoment for Leverkusen enn det Dani Alves, totalt ute av form, klarte å skape på de første 45 minuttene. Katastrofeomgang av høyrebacken som både innehar et av tidenes høyeste maksnivå blant høyrebacker i verden, men sannelig også blant de laveste bunnivåene. Dessverre er han nærmest bunnivået i kveld, og med Sergi Roberto som har storspilt på høyrebacken de siste ukene, så bør Alves få rikelig med benkesmak i den danseglade bakenden de neste ukene.
Piqué (2): Piqué har vært langt fra fjorårets knallform i sesonginnledningen, og det virker som sjarmøren har hodet på et helt annet sted også i kveld. Blir totalt utspilt og lekt med i store deler av første omgang, og klarer knapt å slå en eneste pasning til medspillere. Er vimsete, panisk, stresset og sløv i omtrent alle spillets faser, og selv om han får mye mer tid og rom i andre omgang ser det livsfarlig ut hver gang Leverkusen kommer fremover. Sammen med makker Mascherano blir det bekmørkt karaktermessig i kveld til tross for at seieren blir rodd i land på tampen.
Mascherano (1): En Mascherano som ikke er i form er et grusomt skue. Han blir ofte på etterskudd hjemover, spiller fryktelig dårlig fremover i banen og blir regelrett udugelig. Så også i kveldens første omgang. Får ikke til noe i kveld som imponerer undertegnede, og selv om seieren reddes på tampen av friske innbyttere og en genial avslutning i verdensklasse, så må dette forsvaret skrubbes og renskes opp i dersom Barca skal ha et berettiget håp om en ny seier i den gjeveste turneringen.
Mathieu (0): Med en småskadet Alba på benken gjør franskmannen det han kan for å oppmuntre spanjolen ved å si at venstrebacken, ja den er din. Blir hengslete og treg i alt han foretar seg hjemover, og glipper fullstendig på 0–1 scoringen i tillegg til flere andre svake involveringer. Har et brukbart raid fremover i banen, men «fotrapp» og «driblesterk» står neppe på rødtoppens CV. Er komplett grusom i alt han foretar seg i kveld, og er kun en Iniesta-strekk unna å byttes av i skam rett etter pause. STRYK
Rakitic (5): Ivan den grusomme tilhører historietimene, og heldivis er ikke vår Ivan like grusom. Jobber iherdig og forsøker så godt han kan å utgjøre en forskjell, men blir sørgelig alene når verken Iniesta eller Busquets leverer varene på midten. Foran seg har han tre late og giddalause spisser som knapt evner å prestere over guttenivå. Blant lagets beste i første omgang, men fryktelig svakt allikevel. Får ikke muligheten til å delta i Barcas beste perioden mot slutten av kampen, men blant de som fullførte de første 50 minuttene var han banens beste.
Busquets (3): Undertegnede kan ikke huske å ha sett blekkspruten mer tørrlagt og malplassert. Meget svak førsteomgang, og ingenting sitter som det skal. Taklingene blir for veike, ballen rotes bort hele tiden og hjemover i forsvar blir han løpende etter som en trebeint hund. Tar seg opp utover i kampen, men kun fordi Leverkusen blir tregere og mer slitne. Svak kamp av Busquets som helt sikkert vil revansjere seg kraftig utover i sesongen.
Iniesta (5): Når illusjonisten knapt får låne ballen i første omgang så får han heller ikke mulighet til å trylle. Men de få gangene han involveres så blir det et sørgelig skue, og ballen ødsles bort. Spiller altfor komplisert og pasningene føles tvunget fremfor ønsket. At Iniesta har hele sitt hjerte i Barcelona er hevet over enhver tvil, og utover i kampen ettersom tapsfølelsen kommer sigende, merker man at han tar mer og mer tak i det offensive spillet. I lag med Rakitic styrer han alt som skjer på Leverkusens halvdel, men dette er ikke Iniestas kamp, som dessverre halter ut av banen med det som ser ut som en lei strekk tidlig i andre omgang. God bedring Andres!
Sandro (2): Med Messi ute har Sandro tidenes sjanse til å etablere seg i førsteelleveren i kamp mot mye utskjelte Munir. Den eneste som kan «smile» etter Sandros første omgang i kveld er trolig Munir. Svak i alt han foretar seg, med unntak av et fint rykk tidlig i omgangen hvor han kommer alene med keeper, men avslutningen virker desperat og tilfeldig. Får en ny gigantsjanse på retur fra Neymars stolpeskudd men virker panisk i avslutningsøyeblikket og måker ballen blindt i den eneste hindringen som var igjen foran et åpent bur. Svak kamp av Sandro som byttes av for Munir et stykke ut i den andre omgangen.
Suárez (5): Sist mot Las Palmas var Suárez i fyr og flamme, og leverte virkelig varene da Messi haltet av banen tidlig. I kveld får han ikke til noe som helst, annet enn å slå oppgitt ut med armene for manglende konsensus fra dommerteamet (som forøvrig gjør en bortimot plettfri kamp). Mister ballen gang etter gang, og ser overrasket ut da han ikke får frispark for selv å gi bort ballen. En kamp Suárez og resten av laget bør glemme på vei inn i dusjen. Mot slutten av kampen får hjemmelaget mer press mot slitne, heroiske tyskere, og Suárez kommer plutselig på at man kan avslutte på én touch – PANG, 2–1. Gnistrende vakker scoring etter en generelt svak kamp, men for et viktig mål (!) av Uruguayaneren.
Neymar (4): Neymar starter kampen katastrofalt dårlig, og kunne fort luktet på minuskarakter om dette var mulig. Men mot slutten av den første omgangen tar han litt mer tak i kampen og tør å utfordre en for kvelden gnistrende Jonathan Tah. Skaper en kanonsjanse som går i stolpen, og er kun en grusomt svak retur av Sandro unna å bli mål. Selv med tilsynelatende smerter i foten fortsetter Neymar å jobbe utover i den andre omgangen, og når Leverkusens bein går fra RedBull-reklame til blylodd, får også driblefanten mer rom. Dessverre blir det mye nesten for Neymar i dag, og hadde det ikke vært for de tre friske innbytterne og Suárez oppvåkning på tampen, hadde dette blitt et katastroferesultat.

Innbyttere

Alba (6): Kommer inn for en strekkskadet Iniesta tidlig i andre omgang og viser hvor ekstremt mange nivå det er mellom han selv og Mathieu som venstreback. Får derimot ikke gjort mye når hele laget er i koma, og en drøy times frustrasjon setter trolig spor i leggen til Tah da Alba sparker på seg gult kort i sinne. Aggressivitet og vinnervilje er kanskje nettopp det Barca trengte, og å få sprøytet inn litt überturbo på kanten mot slitne motstandere var trolig nettopp det som snudde dette for Barca på en dårlig dag. Tredje sist på 1–1 scoringen til Roberto.
Munir (6): Kommer inn for Sandro midt i den andre omgangen. I en kamp hvor spisskonkurrent Sandro virkelig har blåst sine sjanser, må det føles deilig for Munir å få en nydelig målgivende pasning på Suárez vakre matchvinnermål drøye ti minutter før slutt. Har noen fine raid og jobber mye med sine friske bein, noe Barca virkelig trengte. Friskt innhopp i kveld.
Sergi Roberto (7-BB): Kommer inn for Rakitic ca. tjue minutter før slutt. Er i strålende form om dagen den godeste Roberto, og selv om høyrebackplassen i kveld ble (makabert) bekledd av Alves, tar unggutten raskt tak i midtbanen, og leder hjemmelaget fremover i en massiv sluttspurt. Det kan derfor ikke sies å være annet enn ekstremt fortjent at det nettopp er Sergi som får æren av å sklitakle inn 1–1 og en uhyre viktig utligning i dét kampen så ut til å ebbe ut i tap. Gnisten sparket altså i gang Suárez og co. og plutselig var kampen snudd. Herlig innhopp av Barcas formspiller nr. 1.