Barcelona er ute etter å komme tilbake på vinnersporet etter det brutale tapet for Celta Vigo i midtuken.
Den nyopprykkede klubben fra Kanariøyene sikret årets første seier i midtuken. Sevilla ble slått 2-0, og det gjør at Las Palmas befinner seg på en foreløpig 14. plass med fem poeng på fem kamper. Etter seieren over Sevilla kommer motstanderen med flere doser selvtillit enn det som var forventet før midtukens kamp. Det er 13 år siden sist Las Palmas gjestet den katalanske hovedstaden.
For Barcelonas del så ønsker klubben å komme tilbake på vinnersporet, og både Sergio Busquets og Luis Enrique håper laget har lært fra sine feil. Sandro Ramirez er tilbake i troppen etter en liten skade. Jordi Alba har ikke fått grønt lys enda, og ser derfor kampen fra tribuneplass. Det samme gjelder Claudio Bravo, Thomas Vermaelen og Rafinha. Gerard Gumbau fra Barca B fortsetter å være med førstelaget.

Trenernes synspunkter

Las Palmas-manager Paco Herrera, som for øvrig er katalaner, håper laget hans ikke føler at presset blir for stort når de nå skal møte et lag som vant trippelen forrige sesong, og spiller på mektige Camp Nou.
Luis Enrique har på sin side sagt at han tar med seg de positive sidene fra onsdagens kamp, og håper at klubben kommer tilbake på vinnersporet.

Formen

Barcelona gikk som sagt på sitt første tap i midtuken, men står med fire seiere på fem kamper. Åtte av de ni siste kampene på Camp Nou har Barcelona vunnet, og i de kampene har laget scoret minst to mål i åtte av kampene.
Las Palmas fikk sin første La Liga-seier hjemme mot Sevilla i midtuken. Det var klubbens første seier i den øverste divisjonen på 13 år.

Sist møte

Det er tretten år siden klubbene møttes. Kampen ble spilt på Camp Nou, og endte 1-1 etter mål av Luis Enrique. På 31 møter i den katalanske hovedstaden har laget fra Kanariøyene kun vunnet to ganger. Sist gang var i 71/72-sesongen. Barcelona har vunnet 26 ganger, mens det tre ganger har endt likt.
Troppen til kampen er som følger:
Ter Stegen, Masip, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Dani Alves, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Leo Messi, Neymar Jr, Mascherano, Marc Bartra, Munir, Sandro, Sergi Roberto, Adriano, Mathieu og Gerard Gumbau.