Nederland og Bayern: Et lag og et landslag som har en brutal kur mot tiki-taka.
For litt over ett år siden var det Barca som fikk en veldig knekk på selvtilliten, nå kan fort la Seleción ha fått det samme. Man fant mange av momentene fra Barcelonas kamper mot Bayern hos Nederland i dag. Spanias trøst er at de skal ikke snu 0-4 i en returkamp, de begynner på 0-0 mot Chile og Australia.
Uheldigvis for Spania er det Chile som står for tur først, og del Bosque har en stor motivasjonsjobb foran seg. Er det en som kan få jobben gjort så tror jeg det er nettopp han. Han klarte det etter tapet mot Sveits sist VM, og jeg tror han kan klare det igjen.

Costa

Skjønt jeg syns del Bosque skal starte uten Costa mot Chile, og heller bruke Fàbregas eller Torres — ja, faktisk. Jeg skal ikke si at Torres er den iskalde avslutteren han en gang var for Liverpool, det viste han på tampen i dag, selv om et mål kun hadde vært til pynt. Likefullt beveger han seg mye mer enn det Costa gjør, ihvertfall mye bedre. Han er vant med å spille den type fotball la Seleción spiller.
Det er vanskelig å bedømme Torres opp mot Costa i dag, da førstenevnte fikk halparten så mye spilletid i en periode Spania var ti ganger dårligere enn i første omgang. Likevel syns jeg Torres kom greit ut av det, resultatet tatt i betraktning. Torres virket for meg mye mer komfortabel med ballen feilvendt, og har en større ro enn Costa. Der Costa blir løpende med skylapper, har Torres et bedre overblikk.
At Costa er en bedre goalgetter enn Torres det er jeg helt enig i. Skjønt Spania viste at de klarte seg veldig fint uten en typisk goalgetter i flere kamper under EM 2012. Der kommer også Fàbregas inn som et alternativ. Nettopp Fàbregas startet de kampene Torres ikke gjorde det for to år siden, og de to — sammen med David Silva — scoret nesten alle målene sist Spania vant sølvtøy.
Med den ballbesittende stilen Spania (og Barcelona) spiller trenger man ikke nødvendigvis en nier, som presser stopperne, og truer bakrom. Nettopp ballbesittelsen gjør at bakrommet ofte ikke eksisterer, og at man heller trenger folk som kan spille hurtig kombinasjonsspill. Slik jeg ser det er ikke Costa riktig mann for oppgaven.
Jeg så Costa mot Italia tidligere i vår, og jeg så han i kveld, og han gjorde få ting som imponerte meg i disse kampene. I dag var han litt mer med på notene, som kan skyldes en skikkelig oppkjøring med landslaget, fremfor en helg med forberedelser, slik mot Italia. Likevel syns jeg ikke han passer inn. Skal man bruke Costa bør man få han rettvendt, og da må man bruke bakrom. Dersom man ønsker dagens stil ser jeg heller en angriper med flere av de riktige ferdighetene.
Torres pleier å gå på løp i bakrom han også, om han får sjansen. Om han setter de er et annet spørsmål. Diskusjonen om en goalgetter er også overførbar til Barcelona, som i år ikke hadde en ‘skikkelig spiss’. Manglet vi alternativer denne sesongen?
Hvem mener du bør starte på topp for Spania? Og hva tenker du om Barcelonas situasjon?Jeg er med på en diskusjon