(Celta Vigo-Barcelona 4-1): Ligaens femte runde skulle vise seg å være alt annet enn imponerende fra Barcelonas side.
Luis Enrique vet bedre enn de fleste hva Celta Vigo kan prestere på Balaídos, men hadde nok ikke regnet med ydmykelsen som laget hans ble utsatt for onsdag kveld. Før kampen lå Celta Vigo to poeng bak tabelleder Barca, men kjempet seg til tre velfortjent poeng etter å ha overkjørt gjestene.

Svak første omgang

Barca starter passivt og har så vidt vært over midtbanen når ti minutter er spilt. Hjemmelaget virker derimot selvsikre og tørr leke seg, selv om de helt store sjansene uteblir. Nolito står med fire scoringer på de fire første liga-kampene, og er tydelig sulten på flere. Alves har enn så lenge kontroll på angriperen, men er klar over hva Nolito er i stand til å skape foran mål.
Etter cirka tyve er det gjestene som styrer store deler av kampen og samspillet på topp fungerer bedre. Både Messi, Suárez og Neymar har noen godkjente forsøk før kampen plutselig tar en vending. Etter 25 minutter skjer det som ikke skal skje; Nolito får rom innenfor sekstenmeteren og lobber ballen elegant over ter Stegen. Hans femte for sesongen. Målet tenner ilden hos Celta Vigo og like før halvtimen er spilt øker hjemmelaget til 2-0. Barca-forsvaret er helt på bærtur når Iago Aspas kommer alene med ter Stegen. Den tyske målmannen virker usikker og må se nok en ballen bli lobbet over ham og inn i mål.
Barcelona avslutter omgangen svakt og er ikke i nærheten av nivået de har vist de siste kampene. Celta Vigo må derimot ha skryt for innsats og vakre scoringer. I tillegg har Augusto vært en nøkkelspiller for hjemmelaget de første 45 og klarert det meste av baller innenfor egen sekstenmeter. Hjemmelaget går til pause med en fullt fortjent 2-0-ledelse.

Utklassing på Balaídos

Celta Vigo fortsetter der de slapp og er aggressive også etter pause. Iago Aspas er nær 3-0 når han avfyrer et skudd som stryker stolpen til høyre for ter Stegen, men Messi er enda nærmere scoring like etterpå. Ballen treffer stolpen før den blir klarert, men ikke mer en minuttet senere får nummer ti sjansen igjen. Denne gangen redder Álvarez som for øvrig har gjort alt riktig på Balaídos.
Celta Vigo er i motsetning til Barcelona svært målfarlige. Igjen er Aspas alene med ter Stegen og sørger for kampens tredje mål. De regjerende Champions League-mestrene er ikke til å kjenne igjen og virker motløse før halvtimen gjenstår å spille. Barca blir rett og slett overkjørt, men setter lit til at innbytterne Munir og Rakitic kan bidra til en snuoperasjon før kampen blåses av.
Det blir ingen snuoperasjon, men et lite plaster på såret blir det etter en herlig scoring i det 80. minutt. Messi finner Neymar med en perle av en langpasning og brasilianeren kan lekent sette ballen i nettet. Neymars tredje scoring for sesongen. Gleden varer riktignok ikke lenge. Innbytter Guidetti får sjansen fra femmeteren og sniker ballen forbi maktesløse ter Stegen. 4-1 og kampen er avgjort. Messi har et par halvhjertede forsøk helt mot slutten, men er ingen reell fare for hjemmelagets solide keeper Álvarez.
Dommeren blåser av etter 92 tunge minutter på Balaídos stadion. Hjemmefansen er i ekstase. Man kan ikke gjøre annet enn å gratulere et strålende Celta Vigo som tidvis utklasset gjestene fra Barcelona.