Etter en sterk borteseier mot Atlético i serien var det mange som ble skuffet da Barca kun klarte 1–1 i Roma tidligere i uken. Derfor var det ventet å se et forrykende Barca mot Levante hjemme på Camp Nou. Her er vurderingene:
ter Stegen (4): Den offensive keeperen ble brutalt straffet tidligere i uken da han ble offer for en drømmegoal fra over 50 meter. I kveldens kamp er han knapt nok borti ballen annet ved noen enkle tilbakespill, og har stålkontroll på alt som kommer hans vei, frem til snaue halvtimen gjenstår. Da går dessverre teppet ned og det som var en småkjip monolog blir brått en blanding av farse og komedie. Bommer fullstendig i feltet og gir Levante et trøstemål og fornyet pågangsmot i en periode hvor Barca ellers ville kontrollert kampen i fred og ro. Når tilskuerne etter hvert begynner å rope «bravo» er det kanskje ikke et kompliment?
Alves (7): Med Alves tilbake må Roberto vike fra høyrebacken, og brasilianeren gjør sine saker bra i kveld. Har noen svært rufsete involveringer, og slår innlegg tilsynelatende i blinde. Men selv blinde høner finner korn, og nedfallskornet ender til slutt i en slags målgivende pasning til en noe heldig og klønete Neymar som setter inn det viktige 2–0-målet. Løper opp og ned høyrekanten som om han fikk betalt for det, og legger ned en god innsats til tross for at innleggsfoten kunne vært finjustert før kamp, og ikke i løpet av de nitti minuttene.
Bartra (9): Når Bartra først får starte er det ofte lenge siden sist kamp. Å finne det rette tenningsnivået kan derfor være en utfordring. Etter en kollektiv halvsløv innsats i den første omgangen går Bartra sammen med Messi og leder an et totalforvandlet Barca etter pause. Flere glimrende involveringer defensivt, en vakker scoring og en autoritær holdning på banen er herlig å se fra Bartra, og kanskje får han flere sjanser fremover med Vermaelen skadet. Meget meget god kamp.
Mascherano (7): Mascherano har vært alt annet enn stabil de siste ukene, men er tilbake sterkere enn på lenge denne kvelden. Bryter av et par potensielle kontringer, spiller gjennom presseledd og er sikker i de bakre rekker sammen med Bartra. Blir dog bare kveldens nest beste midtstopper.
Adriano (6): Med Alba ute får Adriano en sjelden sjanse fra start, og klarer seg bra. Har som vanlig mer lyst til å spille ving sammen med Neymar enn å ligge dypt i banen, og er flere ganger avhengig av hjelp for å dekke rommene han etterlater på sine eventyrferder.
Rakitic (6): Har i likhet med Busquets en evne til å fremstå relativt usynlig i kamper hvor han er mer defensivt involvert enn offensivt. Selv etter noen mislykkede skuddforsøk og et par gode pasningsbrudd blir heller ikke kveldens oppgjør noen minnerik affære for Rakitic, og han klarer aldri å sette preg på kampen. Kanskje er formsvikten forbigående, men vi har definitivt sett kroaten vassere. Kunne kanskje skaffet straffe nummer tre etter å ha fullstendig oversett Messi på blank goal, men dommer lot spillet gå videre, uten for mange protester for den avgjørelsen.
Busquets (8): Midtbaneeleganten med den imponerende fotballhjernen er ofte direkte avgjørende for å hindre Levante i å komme til store målsjanser. I likhet med Bartra stopper han flere potensielt farlige angrep, og hans stødige pasninger setter også tempoet fremover i banen, dog ofte litt for piano. Spiller på det trygge, men med Rakitic litt ute av form og Iniesta på benken levnes Messi med alt det kreative ansvaret i angrepsfasen. Her kunne kanskje Busquets bidratt noe mer. Tusler rolig bort på benken etter en drøy time og lar unggutten Gumbau overta de altseende tøylende.
Messi (9-BB): Den første omgangen i kveldens oppgjør er veldig symptomatisk for Messis sesongstart hittil. Mye bra, veldig mye bra, men også altfor mye nesten. Flere store sjanser brennes, og glimrende fremspill skudsles vekk. Viser dog frem en spenst en kenguru verdig men hodestøtet suser over Rubéns tverrligger. Etter pause tar Messi ansvar som en hærfører skal, og strør den ene lekkerbisken etter den andre. Faktisk er noen av pasningene såpass ferdigscorede at en Frode Johnsen garantert ville stått med hattrick i kveldens kamp, selv småskadet. Dessverre er ikke våre spisser like giftige, og samtlige geniale fremspill kastes bort. Heldigvis er midtstopper Bartra som en smidig puma der han demper Messis fantastiske chip på brystkassa og setter inn 1–0. Ti minutter senere får Messi muligheten til å øke til 3–0 fra straffemerket, og gjør ingen feil. Kort tid etter får han muligheten igjen fra krittmerket etter selv å ha blitt revet ned, men sender en ny håpløs søknad om å slippe å få ta flere straffer for Barca ved å feie kula over. Enten må han trene på straffespark eller så må Enrique bytte straffetaker. Spiller generelt en meget god kamp, og er kun to mål unna en toppkarakter i kveld, men straffemiss og flere andre sjanser sløst bort trekker ned, selv for tidenes fotballarkitekt. Mot slutten av kampen ser Messi plutselig mer fokusert ut og ut av ingenting drar han av flere motstandere og banker ballen ned i lengste hjørne og fastsetter dermed stillingen til 4–1. Klart banens beste, men vi har alle sett han enda vassere.
Munir (5): Unggutten får sjansen fra start, og selv om han gjør mye bra, så virker han enda verre enn Pedro var i selve avslutningsøyeblikket. Blir altfor omstendelig og stopper flere enorme sjanser ved å ta noen touch ekstra. Spiller en helt grei kamp og gjør seg ikke bort, men burde absolutt ha satt en scoring i løpet av kampen dersom han skulle gitt seg selv gode kort på hånda til senere kamper.
Sandro (4): Sandro er en annen spillertype enn Munir, og har ofte vært mer klinisk i avslutningene. Blir for stasjonær i kveld og selv om han har en fysikk som bryter opp litt i måten Levante må forsvare seg på, så får ikke Barca utnyttet Sandros spisskompetanse til det fulle i kveld. Ingen kanonkamp, heller ingen kamp på det jevne av Sandro, men et lite hakk under der igjen. Kanskje er han best som innbytter?
Neymar (8): Neymar er og blir en dribler, og fansen elsker han for nettopp dette. Jobber enormt på topp gjør han også, og river og sliter i Levantebein gjennom hele kampen. Sløser bort noen enorme muligheter før pause, men spiller seg grundig opp utover i den andre omgangen. Scorer et mål på innlegg fra Alves, selv om avslutningen nok en gang var svak så går den inn. Blir mye nesten på Neymar i kveld, og på slutten blir han faktisk for altruistisk i det han leter etter Messi fremfor å score selv. Burde kanskje fått ta flere frispark for Barca, men skaffer et straffespark og spiller en god kamp.
Gumbau (5): Kommer inn etter en drøy time for Busquets da seieren virker trygg, og spiller en helt grei halvtime. Bemerker seg ikke nevneverdig i noen av retningene, og kanskje får han flere sjanser fremover med tanke på Rafinhas lange skadeopphold.