Etter flere måneder med venting, nærmere bestemt 122 dager, var det endelig klart for deilig Champions League fotball igjen. De regjerende mestrene med to nye emblemer på ermene, skulle ut i en tøff bortekamp mot Roma.
Det ble en tung affære for Barça mot et meget defensivt og strukturert Roma.
Med så mye stanging fikk man ikke se de helt store enkeltprestasjonene.
Her er vurderingene:

ter Stegen (5):

Gjør en kjempeblemme på 1-1. Står alt for langt ute når Florenzi fyrer av omtrent fra midtbanen. Fullstendig utspilt blir han nødt til å se på den sveve i mål. God redning på langskuddet til Nainggolan like før hvilen.
Må nevnes at han er flink på igangsetting og han slår pasninger som en habil midtbanespiller fra Tippeligaen.

Roberto (6):

Gjør kloke defensive valg. Bryter foran og slår sikre pasninger. Prøver seg på en frekkis på overtid, men ikke like heldig med treffet som Florenzi.

Piqué (6):

Spiller en solid kamp. Ingen merkbare feil, spiller på det sikre gjennom hele kampen. Pådrar seg et gult kort for en «professional foul». Kunne fort ha avgjort kampen på overtid, men taper duellen mot Nainggolan.

Mathieu (8 BB):

En vanvittig pasning til Rakitic i forkant av 1-0. Skulle tro mannen var midtbanedirigent «numero uno».
Ved siden av dette spiller han meget trygt og godt defensivt, gjør gode valg og posisjonerer seg bra gang på gang. Mathieu fortsetter med å demme opp i 2. omgang, dekker rommene Alba etterlater seg på en ypperlig måte.

Alba (6):

Meget offensiv langs venstresiden. Noe som for øvrig holder på å straffe seg mot Salah ved flere anledninger.
Når det er sagt var Alba en av få som greide å lure seg bak forsvars-8’ern til Roma, takket være hans offensive spillestil og ofte Messis årvåkenhet. Den desidert største muligheten fikk han 4 minutter på overtid, dessverre ville heller ikke denne seg inn mellom stengene.

Busquets (7):

Posisjonerer seg som alltid godt og slår gode pasninger. Gjør også en god defensiv jobb. Er mer eller mindre feilfri og gjør en god kamp på midten – som vanlig.

Rakitić (6):

Noe rusk i systemet til å begynne med. Spiller ballen rett i bena på Salah, som ender i en god overgangsmulighet for Italienerne.
Rakitić rydder for øvrig opp med en nydelig assist til Suárez på første målet. Spiller ellers en ganske statisk kamp, uten helt de toneangivende involveringene etter assisten.
Blir byttet ut etter 60 minutter for Rafinha.

Iniesta (6):

Kveldens kaptein er anonym i første omgang. Spiller gode og sikre pasninger, men magien mangler. Mot slutten av 2. omgang dukker imidlertid magien opp igjen, og han kombinerer seg gjennom Roma-forsvaret med hjelp av Neymar. Den store sjansen uteblir.

Messi (6):

Ligger dypt i banen og dirigerer spillet i kjent stil. Prøver veldig mye og gjør veldig mye bra, men det sitter ikke helt på siste tredjedel. Noen håpefulle skudd som fyker over tverrliggeren. Ellers er han selvsagt alltid en trussel. Får en gylden mulighet i 2. omgang da han klinker til ballen inne i sekstenmeteren, som dupper ned i tverrligger og over. Flink til å finne Alba på sine offensive løp, bortsett fra det var nok dette et skuffende jubileum for Messi’s del.

Suárez (7-):

Som i alle kamper, jobber Suárez ekstremt hardt. Noe som også betalte seg, da han etter ypperlig posisjonering fikk ballen av Rakitić rett på pannebrasken på bakerste stolpe, 1-0. Like i etterkant av målet kommer Suárez alene med keeper etter et herlig bueløp. Suárez blir felt av Szczesny, men ingen straffe å få av den nederlandske kampleder.
I 2. omgang blir Suaréz mer og mer borte, og utretter ikke stort.

Neymar (7-):

Relativt anonym førsteomgang. Touchen sitter ikke helt og han får ikke helt til det han prøver på. Skal nevnes at han kombinerer fint med lagkamerater under trange forhold.
Våkner mer i 2. omgang, flinkere til å skjære inn i banen og skaper mer trøbbel for Roma. Men også for Neymar så er det den siste tredjedelen det mangler litt på.

Innbyttere

Rafinha (N/A):

Rekker så vidt å vise hva som bor i han i 5 sekunder, før han blir stygt taklet av Nainggolan. Til fansens og Bartomeus skuffelse, var den så stygg at Rafinha måtte byttes ut etter rundt 2 minutter på banen.
Inn for Rafinha kom en litt mindre offensiv type i Mascherano.

Mascherano (5):

Kommer inn for skadde Rafinha når klokka viser 65. Er skummelt nære ved å lage straffespark i begynnelsen av innhoppet. Slipper heldigvis med skrekken. Ellers gjør ikke Argentineren mye ute av seg. Gjør en grei defensiv jobb.

Er du enig i vurderingene? Hva mener du?