Hva skjer med Sergi Roberto når FIFA-karantenen er over og flere av spillerne er tilbake?
Sergi Roberto står fremfor de tre månedene som kanskje kommer til å ha størst betydning for karrieren hans som fotballspiller. I januar kommer Arda Turan og Aleix Vidal inn i varmen, Douglas kommer tilbake mest sannsynlig i oktober/november vinduet og Montoya blir å finne i troppen til sesongoppkjøringen 2016/2017-sesongen, etter sitt låneopphold i Inter. I tillegg kommer Dani Alves snart tilbake fra skade. Hva med Sergi Roberto?
FIFA-karantenen er snart historie, men Barcelona har måttet stå over vinter og sommer-overgangsvinduet i 2015, men kan registrere spillere fra januar av 2016. I sommer var det tvil over Alves sin situasjon i Barcelona, men han valgte til slutt å forlenge til 2017. Høyrebackplassen er godt dekket med Alves, Vidal, Douglas og Roberto (i tillegg til Montoya om han kommer tilbake), men det er ganske enkelt ikke nok spilletid til alle. Det ryktes om at en av høyrebackene kommer til å bli solgt i vinter, men det er fortsatt tre backer som slåss om en plass på førstelaget. De fleste vet at Roberto ble skubbet ned på høyrebackposisjon etter at Douglas og Alves ble skadet og Luis Enrique satt igjen med få alternativer. Men Roberto har overrasket stort. Han har spilt bra i samtlige kamper han har fått sjansen, men hva skjer når Alves er tilbake og i januar når Vidal og er klar, er ennå uvisst.

Kan plasseres tilbake på midten

Roberto kan også spille midtbane, er det plass til han der? Midtbanen er det tre klare valg akkurat nå i Rakitic, Busquets og Iniesta. Derfor faller Roberto tilbake i hierarkiet. Arda Turan er også en konkurrent på midtbanen som, etter alt å dømme, kommer til å få spilletid når han blir klar i januar. Hvor Sergi Roberto til slutt ender opp vil tiden vise, men foreløpig er nok de fleste culés enig om at vi har en god erstatter på høyreback i Alves og Vidals fravær.