Under onsdagens kamp mot Roma i Champions League gruppespillet skal Barcelona spille med årets nye tredjedrakt.
Drakten skal sies å være en hyllest til klubbens kulturer og klubbens motto «Més Que Un Club» sitter på innsiden av draktens krage. Senyera, det katalanske flagget, er å se på høyre arm på drakten for å signalisere klubbens bånd med den katalanske regionen. Nye nav og nummer fonter nevnes også skal være i stil med Antoni Gaudi`s mesterverk La Pedrera.
Denne drakten blir og støttet med Nikes Dri-FIT-teknologi som skal holde svette borte og kjøle spillerne våre ned. Det skal og være ventilasjonshull som er designet for å forbedre prestasjon ved å øke luftsirkulasjonen og regulere temperatur.
3rdjersey162
Drakten, sammen med shorts og sokkene er lagd av resirkulert polyester som er laget av resirkulerte flasker som er smeltet for å produsere og laget stoffet. Hvert draktsett bruker ca 18 plastflasker og en av fordelene ved å bruke resirkulert polyester er fordi Nike også reduserer energien som blir konsumert med 30% i forhold til vanlig polyester.
Siden 2010 har Nike brukt over to billioner plastflasker fra søppelfyllinger og gjort det om til resirkulert polyester. Det er nesten nok til å dekke over 3 500 fotballbaner.
Drakten kan kjøpes på Barcelona og Nikes nettsider fra 1. oktober.