En kamp mange avskrev Barça på, slo de tilbake enda en gang mot kritikerne

3 gule kort og et hav av sjanser

Barcelona tar avspark og vi er klar for første omgang. Kampen begynner som de fleste kampene mellom Barcelona og Atlético Madrid, mange sjanser begge veier og et Madrid lag som vil vise seg frem. Mulig straffesituasjon da en Atlético spiller handser ballen innenfor 16-meteren i en sklitakling. Mye frem og tilbake men Barcelona er nærmest scoring de første 15 minuttene. Atlético supporterne buer kraftig på vår venstreving av verdensklasse, Neymar.
Et veldig kontringsterkt Atlético lag som møter Barça på San Mamés i kveld. Barcelona prøver å spille ball i sin vandte stil, men det er vanskelig når man har et Atlético lag som ligger bakpå og fyrer løs kontringene sekundet de får ballen. Atlético viste og seg gode til å frata Barcelona ballen på sin egen banehalvdel, som gjør avstanden til målet betraktelig mindre. Barcelona lever farlig. Barcelona veldig nærme mål i det 24 minutt etter en korner. Rakitic tar det, Rafinha header og ned kommer Suárez som sklir ballen i tverrleggeren. Vermaelen fikk seg en strekk i samme corner og ble byttet ut med Mathieu i det 27 min. Uten om kontringsforsøket, i det 34 minutt, ledet av Suárez og Neymar var det ikke stort å skrive hjem om i sluttminuttene av første omgang. Mye frem og tilbake, mye buing og litt jubling. Barcelona virket som å ha litt kontroll over spillet. Tre gule kort og et hav av sjanser oppsummer første omgang perfekt.

Mål etter mål

Atlético tar avspark og andre omgang begynner. Atlético går rett i angrep men bommer, til ter Stegens og resten av spillernes glede. Ellers går kampen slik første omgang ble avsluttet. Veldig mye frem og tilbake men det virker som at Atlético Madrid inviterer seg selv mer og mer inn i kampen, og de ser farlige ut. Straffe situasjon til Atlético da Mascherano handser innenfor 16-meteren, men dommeren velger å ikke blåse. Blir frispark til Barcelona like etter. Etter 51 minutter putter Fernando Torres ballen bak ter Stegen etter en hard pasning langs bakken og slurv i forsvarspillet. Jordi Alba gjør det han kan for å prøve å stoppe Torres, men det blir med forsøket. Kan ikke klandre ter Stegen for målet heller. Atlético supporterne er i ekstase men Barcelona har ikke gitt opp enda.
3 minutter senere sørger Neymar for mål, og for et nydelig mål! et frispark skrudd rett i krysset, bend it like Neymar kanskje? Etter Atlético målet inviterte Barcelona seg selv inn i kampen igjen med et nydelig mål av Neymar og kampen er mer åpen enn noensinne. Atlético-supporterne klapper på spillernes pasninger og håndteringen av situasjoner. i det 59. minutt kommer Messi inn for Rakitic og ser klar ut for kamp.

Messi, Messi, Messi

Neymar putter nesten 2-1 i det 67. minuttet men Godíns arm er i veien så vidt, enda en klar straffe situasjon. Den påfølgende corneren blir til en kontring for Atl. Madrid, men forsvaret vårt rydder opp. Forsvaret vårt er på idag, det gjør en Barcelona-supporter glad! Etter at Messi inntok banen har Atlético slitt med å komme seg over sin egen bane halvdel. 76 minutter gått før Messi slår ballen bak keeper og i nettet! 2-1 og en god assist fra Suárez. Messi skaper alt på banen nå og er en håndflate unna å servere Neymar sitt andre mål for kvelden i det 78 minutt.
Hvem kunne trodd at en mann kan bære et lag slik vi har sett Messi idag, og flere ganger tidligere? Messi skaper alt, og alle spillerne spiller trygt. Atlético Madrid sliter. laget fra Madrid satser på kontringer gang på gang, men får det ikke til. spillerne deres virker slitne og utretter ikke stort mer enn halv sjanser.
presset var høyt men Atlético slappet av da det gjaldt som mest. Mange sjanser og en Messi preget kampen i stor grad og neste kamp står nå på agendaen. Stillingen ble bare 2-1 i Barcelonas favør men Atlético virket utslått. ikke den beste kampen spilt av begge lagene, men seieren er velfortjent.
Lagoppstilling: Ter Stegen – Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen (Mathieu 27min), Alba – Rakitic (Messi 59min), Busquets, Iniesta – Rafinha, Suárez og Neymar Jr.
Gule kort: Andres Iniesta, Felipe Luiz, Óliver Torres, José Giménez.