Etter det som føltes som en evig lang landslagspause, hvor riktignok flere Barca-spillere tegnet seg på scoringslisten for sine respektive landslag, var det igjen tid for La Liga-fotball, dog stadig uten norske rettighetshavere.
Barcelonas bortekamp mot Atlético Madrid på mektige Vicente Calderón ble et hektisk oppgjør, med en rekke kontroversielle hendelser, og her er vurderingene:
ter Stegen (6): Har omtrent like mye ballkontakt som hoveddommer i første omgangen, mye takket være et godt forsvar. Får en umulig oppgave alene med Torres tidlig i andre omgang, og resten av kampen feier forsvaret unna de små truslene hjemmelaget kommer med. Når bortelaget er så enormt dominerende i over åtti minutter blir det selvsagt vrient å oppnå noen stor karakter for en enslig bakerste mann. Torres’ kliniske avslutning var også utagbar, mens feltarbeidet var dugelig.
Roberto (7): Klubbens nyeste høyreback er ikke Aleix Vidal, men Sergi Roberto som er i en omskoleringsfase virker det som. Gjør nok en solid prestasjon på backplass, og har god kontroll den første omgangen. Har et par viktige involveringer i andre omgang også, blant annet en takling i siste liten som muligens hindrer ny baklengs på stillingen 1–1 kvarteret før slutt. God kamp av den tidligere midtbanespilleren, nå høyreback.
Mascherano (4): Med Piqué ute for tullball, må Javier ta plass i midtforsvaret med en rimelig ukjent partner i Vermaelen. Starter kampen bra ved å løpe opp et potensielt farlig Atlético-angrep, men gjør også et par enorme slurvefeil som fort kunne resultert i baklengs. Er høyt opp i banen da Torres kommer alene gjennom og scorer, uten at han skal få skylden for den. Ligger dypt hele kampen som en slags sweeper, men blir aldri skikkelig involvert fremover, annet enn i det oppbyggende spillet.
Skulle nok ha forært hjemmelaget et straffespark på en noe klønete hands, men med tanke på at hands ikke stod på programmet i kveld så fikk denne gå.
Vermaelen (5): Den svært skadeforfulgte belgieren er tilbake i bra slag, og starter også denne kampen bra. Trygg og sterk, og holder et høyere nivå der bak enn Mascherano frem til han dessverre løper på seg en strekk, og må byttes ut halvveis i første omgang. Synd, men vi ønsker god han god bedring.
Alba (6): Alba er livsviktig i kamper hvor det etterlates ekstra stort bakrom, og slik Barcelona styrer alt den første omgangen blir det også enorme rom å dekke. Har fart til å prege spillet begge veier, men lider av at Neymar, makkeren på venstresiden, sitter mer på rompa enn han er på beina i den første omgangen. Dessverre opphever hurtigtoget offsiden på Torres da «El Niño» får komme alene med ter Stegen og sende hjemmelaget opp i en særdeles ufortjent ledelse. Kombinerer flott med Suárez og Messi da sistnevnte sender Barca opp i ledelsen kvarteret før slutt, og Alba viser nok engang hvilken offensiv ressurs han er.
Rakitic (5): Etter en fadeseuke med landslaget er kroaten tilbake der han trolig trives best, i godt driv på Barcas midtbane. Spiller en fin første omgang, og er nær ved å gi Barcelona ledelsen tidlig i omgangen. Har et par glipptak også han, men blant de bedre offensivt. Byttes av for Messi etter en drøy time etter en kamp midt på treet.
Busquets (8): Når selv Busquets sklir rundt på banen, ukontrollert, vet man at det er såpeglatt utpå der. Har dog bra kontroll på et tafatt hjemmelag den første omgangen, uten å bidra nok fremover. Spiller seg bedre og bedre opp utover kampen og blir også mer med fremover etter hvert som hjemmelaget rygger. At bortelaget dominerer bortimot hele kampen skal i storgrad tilskrives den balanserende faktoren i Barcas midtbane, nemlig den høyreiste blekkspruten fra Badía.
Iniesta (9-BB): At Barcas elegante illusjonist er i ferd med å finne godformen ser man tydelig både på landslagssamling med Spania og for Barca om dagen. Spiller en meget solid første omgang, og leverer flere glimrende bidrag som savner bedre sluttprodukt. Glir gjennom Atléticolaget som et nyslipt samuraisverd i sagflis, men burde kanskje tatt et egokurs hos Neymar slik at skuddene satt litt løsere? Vinner tilbake ball, jobber, kjemper, løper og dribler hele kampen, og etter Messis inntreden får han enda et geni å leke seg med. Meget god kamp av den brilliante teknikeren, og undertegnedes beste for kvelden.
Rafinha (7): Med Messi på benken, trolig utslitt av reise og lite søvn, leverer Rafinha en god første omgang offensivt. Flere gode raid og bra kontroll, men kunne hjulpet bedre hjemover i den lille perioden Atlético faktisk kom på at de ønsket poeng. Barca er totalt overlegne frem til pause, men uten sluttprodukt. Leverer noen flotte baller i andre omgang, og presser godt opp i forvirrede motspillere i likhet med terrieren Suárez. Skyves ned på midtbanen etter Messi entrer banen, og trives kanskje enda bedre der.
Suárez (6): Suárez får sjansen som superspiss på topp og har som vanlig en arbeidsíver de fleste sjefer ønsker å se, men touchen og timingen er ikke helt som vi er vant til fra uruguayaneren før hvilen. Har en gigantsjanse som han trolig ville satt ni av ti ganger, og blir litt omstendelig andre ganger. Midt i den andre omgangen får han en gigantsjanse på en herlig stikker fra Rafinha, men sleiver ballen svakt utenfor. Etter Messis innhopp får Suárez mer rom, og Luisito assisterer vakkert Messi på 1–2 målet kvarteret før slutt. Har like etter en ny stor sjanse til å legge den siste kransekakeringen på kaka ved å signere en «S» i morgendagens overskrifter, men bommer også her.
Neymar (7): Neymar kommer fra flere gode opplevelser med landslaget, men virker å ha all jetlagen samlet i anklene den første omgangen. Sklir, snubler, surrer og bytter sko, og tilbringer mer tid på rompa enn sunt er. Får en gigantsjanse rett før pause men blir altfor ubesluttsom, noe som kombinert med tunnelsyn sjeldent er noen vinneroppskrift. Burde kanskje ta en titt i klisterutvalget til Lucho før andre omgang fordi en driblefant uten fotfeste blir intet mer enn en fant. Snaue ti minutter ut i den andre omgangen, like etter Atléticos ledermål, får Barca frispark i god posisjon, og mens Messi kjenner på plastsmaken i gullbaken, smeller Neymar frisparket lekkert opp i nærmeste kryss, på perfekt vis. Fra bakglatt til kryssklistring! Får en genial stikker av Messi og setter den forbi keeper, men en ny kynisk Atléticohands vinkes videre og ropene om straffespark faller for stokk døve ører.
Mathieu (6): Kommer inn for en haltende Vermaelen så altfor tidlig, men spiller på det trygge og viser seg som et bra alternativ for de neste ukene frem til Real Madrid-hateren gjeninntar sin faste plass i stopperrekkene. Bidrar godt utover i den andre omgangen, men man kan lure på hvor han var da Torres kom alene gjennom og satte en ripe Barca-lakken. Fortsetter å trykke på fremover utover i kampen samtidig som han spiller på det trygge defensivt. Ønsker nok gjerne å skalle inn en scoring på tampen, men får glassklare instruksjoner om å holde tilbake fra sidelinjen.
Messi (9): Den nybakte tobarnsfaren byttes inn for Rakitic etter ca 60 minutter på stillingen 1–1. En søkkvåt gressmatte full av slitne føtter er scenen da geniet fra Rosario kommer inn og krydrer kampen. Har en genial stikker inn til Neymar som skal resultere i mål, men Atléticoforsvareren redder på streken med armen, som i denne kampen var lov i følge dommerkvartetten. En Messi med friske bein mot et stadig mer nervøst hjemmelag med gelé i beina er rått parti. Dribler og setter opp trekanter som om det skulle vært på treningsfeltet, og er nådeløs alene med Oblak. Nesten ekkelt elegant fra Messi, og det høyst fortjente ledermålet var et faktum. Scorer i tillegg en slags «field goal» på tampen på et frispark fra nøyaktig samme posisjon som Neymar scoret 1–1 målet, og
flirer av det hele selv. Redder tre meget viktige poeng nærmest på egenhånd etter innhoppet, og hadde garantert vært høyere på karakterskalaen om han fikk mer tid.