Det betyr vel at sjansen for å tape poeng i førstkommende kamp er betydelig større enn ellers, eller?

God statistikk

Det er et velkjent fenomen at større klubber ofte sliter etter at alle stjernene har vært på landslagsopphold. Det er ikke nødvendigvis tilfellet for Barcelonas del. På de siste 5 sesongene har Barcelona vunnet 13 kamper, spilt 3 uavgjorte og tapt kun 1, etter landslagsavbrekk. I de siste 5 tilfellene har Barcelona vunnet sine kamper, og vi må tilbake til 2013/2014-sesongen for å finne sist det ble poengtap.
Den gang var det en bortekamp mot Osasuna som ventet, en lite imponerende affære, som endte i 0-0.

11. september 2010

Vi må faktisk helt tilbake til begynnelsen av 2010/2011-sesongen for å finne sist Barca tapte etter å ha vært på landslagsoppdrag. 11. september 2010 lyder datoen. Et Barcelona-lag stappfullt med nybakte verdensmestere møtte nyopprykkede, sjanseløse Hércules. Den gang ei, rollene ble totalt byttet om denne ettermiddagen på Camp Nou og Barcelona ble feid av banen med 0-2, Nelson Valdez og David Trézéguet stod for målene.
Heldigvis rettet Katalanerne opp inntrykket ved å slå Real Madrid hele 5-0 bare noen måneder senere, og ikke minst ved å vinne serie- og Champions League-gull samme sesong.
Denne gang møter Barcelona betydelig større motstand enn Hércules i Atlético Madrid. Så får vi håpe at spillerene er minst dobbelt så tent som den gang, så vi slipper en reprise og kan styrke statistikken ytterligere.