(FC Barcelona – Málaga CF 1-0): Barça slet med å finne veien gjennom Málaga-forsvaret lørdag kveld, men Thomas Vermaelen fikset likevel en viktig hjemmeseier.
Selv med Neymar tilbake i startelleveren, og MSN tilbake på topp for Barça, ble det vanskelig for katalanerne å finne veien gjennom det kompakte Málaga-forsvaret på Camp Nou.
Med hjemmetapet under forrige sesong friskt i minnet, var det flere av publikummerne som bet negler under oppgjøret i kveld. For når heller ikke dommeren ville dømme straffe til hjemmelaget, ved to omdiskuterte situasjoner, virket det lenge som om dette ikke var kvelden for en Barça-seier.
Det var likevel Barça som kontrollerte oppgjøret, og Málaga kan takke Carlos Kameni spesielt for at de ikke måtte dra hjem med flere baklengsmål i sekken.

Annulert mål i åpningsminuttene

Luis Suárez headet ballen i mål etter bare fire minutter av oppgjøret, men dommeren annulerte scoringen uten å tenke seg om. Av reprisen kunne man se at uruguayaneren var litt for hardhendt i ryggen på Angeleri, og dommeren hadde enn så lenge retten på sin side.
Barça fortsatte å presse på, men en dårlig Busquets-avlevering, etter snaut 20 minutter av oppgjøret, kunne fort ha blitt skjebnesvanger. Ballen havnet rett i føttene til Juan Carlos, som fra litt over midtbanen fyrte avgårde et langskudd som sneiet tverrliggeren bak en utspilt Bravo på halvdistanse.
Den største Barça-sjansen i førsteomgang var det faktisk Mascherano som stod bak. Den lille terrieren hadde blitt med opp på et hjørnespark, og var nære ved å score sitt første Barça-mål, da han headet et innlegg i tverrliggeren over en sjanseløs Kameni.

To kjappe straffesituasjoner

Neymar fremprovoserte kveldens første straffesituasjon, men fikk avslag fra dommer Jaime Latre, da han fintet vegg Miguel Torres på høyrekanten like før pause. Ballen traff utvilsomt hånden på den sklidende venstrebacken, og forandret retning, men dommeren vinket spillet videre.
Bare minutter senere kunne også Suárez ha fått et straffespark. Uruguayaneren løp seg fri fra midtstopper Angeleri, som måtte kaste seg inn bakfra for å ha sjanse til å stoppe Barça-spissen. Uten å være nære ballen felte han Suárez inne i straffefeltet, men også denne gangen vinket dommeren spillet videre.
Selv om hjemmelaget kontrollerte ballen og oppgjøret, ble det likvel ikke skapt mange målsjanser i første omgang. Det endret seg til det bedre i andre halvdel, hvor Barça var hakket vassere på siste tredjedel.

Kameni måtte gi tapt for Vermaelen

Messi og Neymar kombinerte flott ved flere anledninger, og tråklet seg gjennom det kompakte forsvaret, men det skortet på avslutningene. Iniesta bidro også positivt fremover, og Suárez fikk flere muligheter, men Carlos Kameni og resten av Málaga-forsvaret ryddet heltemodig unna på Camp Nou.
Ironisk nok var det én av kampens beste spillere, som med sin eneste dårlige involvering, skulle forære Barças seiersmål.
Etter et hardt Suárez-innlegg slo nemlig Kameni ballen ut i feltet og rett i føttene på Thomas Vermaelen. På halv volley klinte belgieren kontant til med venstreslegga, og ballen suste inn i det tomme Málaga-buret, i det det gjenstod snaue 20 minutter av oppgjøret.
Barça fikk flere sjanser utover i kampen, men Kameni og det kompakte forsvaret sto stadig i veien på siste tredjedel.
På overtid av oppgjøret kunne Málaga fort ha stjålet med seg et poeng fra Camp Nou, men Charles misset heldigvis på innlegget fra Juan Carlos, med Jordi Alba i ryggen.
Oppgjøret ebbet deretter ut i en 1-0 seier til Luis Enriques menn, som selv uten noen målfest, kan være fornøyde med å ha kontrollert oppgjøret og fremstått trygge bakover.
To kamper, to mål og ingen baklengs er uansett nok til at Barça står med seks poeng så langt i ligaen.
FUTBOL CLUB BARCELONA – MÀLAGA CLUB DE FÚTBOL 1-0 (0-0)
1-0: Vermaelen, 72 min.
Barça: Bravo – Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen (Mathieu, 90), Jordi Alba – Sergio, Rakitic (Rafinha, 63), Iniesta, Messi, Suárez og Neymar (Sandro, 87).
Málaga: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (Albentosa, 25), Torres – Recio, Tissone – Juan Carlos, Horta (Juanpi, 73), Amrabat (Charles, 54) – Cop.