(Athletic Bilbao–FC Barcelona 0–1): Luis Suárez ble matchvinner i sesongens første kamp.
Etter en målløs førsteomgang våknet uruguyaneren til live. Like etter pause viste Suárez hvorfor han ble signert av Barça, da han banket inn vinnermålet på praktfullt vis. Dermed klarte de blårøde å revansjere det skuffende tapet i den spanske supercupen, og sikret seg tre poeng i sesongens første kamp.

Revansjesugne katalanere

Katalanerne ønsket å få en best mulig start på årets La Liga-sesong da de ble tatt imot av Athletic Bilbao på San Mamés søndag ettermiddag. Luis Enriques disipler har hatt en varierende sesongoppkjøring, og nylig ble de snytt for tittelen i den spanske supercupen av nettopp Athletic Bilbao.
Derfor var det et revansjesugent Barça-lag som entret banen i Baskerland. Katalanerne må leve opp til den eventyrlige suksessen fra forrige sesong, og ville samtidig gjøre sitt ytterste for å unngå en kalddusj i serieåpningen. Når motstanderen heter Athletic pleier imidlertid oppgaven å være vrien.

Messi bommet på straffe

De blårøde fikk en treg start på kampen, men etter en halvtime ble det dramatisk. Luis Suárez ble veltet i straffefeltet og dommer Carlos del Cerro Grande tildelte Barça straffespark. Leo Messi forsøkte å plassere ballen i hjørnet, men Athletic–keeper Gorka Iraizoz avverget baklengsmål på spektakulært vis. Han er den eneste keeperen som har reddet straffespark fra både Messi og Cristiano Ronaldo i La Liga. Samtidig har Messi bommet på 14 av 63 straffespark i løpet av Barça-karrieren.
Like etterpå fikk bortelaget en gedigen mulighet til å ta ledelsen. Høyreback Sergi Roberto, som ble byttet inn på bekostning av skadde Dani Alves, forserte langs høyrekanten og la inn i sekstenmeteren. Luis Suárez klarte å styre ballen mot mål, men Iraizoz var med på notene nok en gang. Dermed var en målløs førsteomgang et faktum.

Suárez-volley sikret seieren

Bare noen minutter etter hvilen tok imidlertid Barça ledelsen. Ivan Rakitic fant Jordi Alba med en glimrende pasning, og spanjolen la inn i boksen. Luis Suárez var på riktig plass til riktig tid, og banket ballen i mål. Etter en times spill kunne ledelsen blitt doblet, men Sergi Roberto traff tverrliggeren.
Målet til Suárez var likevel nok til at seieren ble innkassert. Barça har dermed vunnet åpningskampen i La Liga for syvende gang på rad.

Athletic Bilbao–FC Barcelona 0–1

0–1: Luis Suárez (53)
Athletic Bilbao (4–2–3–1): Iraizoz, De Marcos, Balenziaga, Laporte, Elustondo, Beñat, Mikel Rico, Eraso, Susaeta, Aduriz, Sabin Merino.
FC Barcelona (4–3–3): Claudio Bravo, Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Jordi Alba, Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Rafinha.