Etter en slitekamp av dimensjoner, med lange baller og mye knuffing vant Barcelona 0-1, men overbevisende var det ikke.

Vurderingene

Bravo (7): Chileneren forsetter der han slapp i fjorårets sesong. Begynner litt tregt men tar seg fort opp og viser hvorfor han er en av La Ligas beste keepere.
Alves (5): Involverer seg i mye, kanskje for mye. Det gode er at han stopper flere av Atheltics kontringsforsøk, det dårlige er at han åpner opp rom og mulgheter for nettopp Athletic. Skaden ser ikke bra ut, han prøver å forsette men Roberto kommer inn for han.
Mascherano (8): Hele laget, utenom visse spillere, spiller uten motivasjon og virker slappe, men ikke Mascherano. Viser gode pasningsferdigheter og virker trygg i situasjoner. Stopper angrep og er helt fantastisk i forsvar. Må spille i Busquets-posisjonen når Busquets blir skadd og gjør en helt ok figur der. Ellers så er dette en kamp der Mascherano viser seg frem som en kjemper og en leder. Har ikke mer å si om argentineren, for en (liten)kjempe.
Vermaelen (6): I likhet med resten av laget, begynner slapt men tar seg godt opp resten av kampen. Selger seg ikke så lett som vi har sett han gjøre før og gjør en god figur i midtforsvaret sammen med stoppermakker Mascherano. Godkjent kamp av belgieren.
Alba (8): Alba er god! Innlegg, pasninger og løp som bør skremme baskerne. Fantastisk assist til Suarez på 1-0 målet! God spiller med en svært god kamp.
Rakitíc (7): Utfordrer midtbanen til Bilbao med gode pasninger og spiller bra hele kampen. Godkjent Raki!
Busquets (7): Førsteomgangen var han virkelig på! Var usynlig slik vi kjenner han, stopper angrep og beveger seg tett opp i motspillererne og holder presset oppe men så gjør Busquets noe jeg aldri skulle tro, tar av og dribler seg forbi flere Bilbao-spillere, baskerne vet ikke hvor de skal gjøre av seg. Dabber litt av i andre omgang men er forsatt på. Skaden ser derimot ikke bra ut, og kanskje er vår midtbanemester ute i mange uker.
Iniesta (6): Man kan se at Iniesta ikke lenger er 28 år, men han viser og at alderen ikke skal ha alt å si. Jobber godt og er sikker i spillet sitt men uansett hvor sikker han er så savner jeg fortsatt litt lekre tekniske detaljer, men det kommer vel senere i sesongen.
Messi (5): Ikke en god kamp av argentineren. Bommer, som i forrige sesong, ofte på straffer og det er noe han tar med seg i denne sesongen. Prøver i likhet med Suárez og Rafinha så mye han klarer, men det blir bare med nesten for magikeren vår.
Suárez (6): Utfordrer og utfordrer, skaffer straffe og scorer mål. Pluss for stå på evne. Godkjent av uruguayaneren.
Rafinha (5):Bekler rollen som venstrekant helt ok i Neymars fravær. Ikke så synlig som hans medangripere men har noen sjanser, men nesten er nok for Rafinha i denne kampen.
Innbyttere:
Bartra (5): Helt ok kamp av Bartra. Kunne begynt dårlig for spanjolen og kunne fort fått en baklengs på skulderen sin men han kan takke linjedommer for offside. Spiller ellers en grei kamp, men skulle hatt litt kamptrening.
Roberto (8 BB): Jeg vet ikke hva jeg skal skrive. Det ser ut som om Roberto er en høyreback og ikke en midtbanespiller. Roberto spilte en kamp langt over forventningene og overrasker alle, seg selv inkludert! God i angrep og får nesten et mål for innsatsen, samt god til å jobbe tilbake i forsvar. Roberto er en bra back og hvis Alves blir langtidsskadet så er ihvertfall mitt førstevalg på høyrebacken Roberto — ihvertfall frem til januar.
Sandro (N/A): For lite spilletid.