Etter forrige fredags sjokkerende 4-0 tap mot baskerne, var det duket for returoppgjøret i Supercopa de España. Denne gangen med et forsterket og et langt mer blodtørstig mannskap. Men dessverre så ville det seg ikke for katalanerne, det ble med forsøket.

Frisk åpning

Så fort kampen ble blåst igang var det et tydelig revansjesugent Barcelona som hadde entret gressmatta.
Det skulle ikke ta mer enn 5 minutter før Barcelona skulle få to store målsjanser ved Pedro og Piqué. Piqué klart nærmest da han mottok ballen på 5-meteren, dessverre satte han ballen i tverrliggeren. Med det gikk Barcelona glipp av en svært etterlengtet fyrværkeristart.
Barcelona fortsatte å ha kontroll på ballen, de helt store sjansene uteble allikevel for Barcelona. Istedenfor så er det Athletic som får en kjempesjanse, etter en blemme fra Pedro som slår ballen bak Mathieu. Mathieu, Pedro og resten av Camp Nou kunne puste lettet ut da Eraso satte ballen i nettveggen.

Håpet tennes

Istedenfor at Athletic skulle punktere kampen, var det endelig Barcelona sin tur til å sette ballen i nettet etter 43 minutters spill. Rakitic slår en crosser inn i 16-meteren, Suarez bryster ballen ned til Messi som demper ballen rolig ned med brystet og setter den iskaldt i målet bak Iraizoz. Rett etter scoringen kaster Iraizoz seg over ballen for å hale ut tiden, det hele utvikler seg til å bli et aldri så lite basketak inne i baskernes mål. Pedro belønnes med et noe strengt gult kort etter den situasjonen.
Med det stod det 1-0 (1-4) til pause, og Barcelona måtte score 3 mål på 45 minutter, uten baklengs for å karre seg til ekstraomganger. Et lite håp ble i hvert fall tent.

Piqué med marsjordre

2.omgang starter litt tammere enn første. Fortsatt et svært kompakt og defensivt Athletic, som Barcelona virkelig sliter med å trenge igjennom.
Istedenfor så er det Athletic som igjen får en stor sjanse, etter en mistenkelig offside som dommeren lar gå.
Noe Piqué for øvrig likte svært dårlig. Så dårlig at dommeren mente det han sa forsvarte et direkte rødt kort. Det så meget strengt ut, men samtidig unødvendig å dra på seg kort for munnbruk, uansett farge på kortet. Det gjorde ikke akkurat oppgaven noe enklere. I tillegg så mister Piqué serieåpningen til helgen, mot nettopp Athletic.
Men til tross for at det så mørkere ut, hadde ikke de blårøde gitt opp helt ennå. Minuttet etter at Piqué forlot gressmatta, krongler Pedro seg igjennom muren til Athletic, avslutningen var dessverre ikke god nok.
Like etterpå kommer Mathieu seg rundt på venstrekanten som slår et glitrende innlegg som treffer Rakitic. Dessverre får heller ikke kroaten rent treff på ballen, og ballen går utenfor.

Siste spikeren i kista

Etter 72 minutters spill forserer Suarez fremover mot Athletic’s 16-meter, dunker til med venstrefoten i et håp om å holde liv i kampen. Ballen fyker dessverre utenfor og istedenfor så er det Aduriz som skal få muligheten til å juble mot Barcelona for 4 gang, på like mange dager. En veldig snodig situasjon, etter litt klabb og babb oppe ved midtsirkelen klinker Laporte ballen opp mot Barcelonas 16-meter. Der står Mascherano og klør seg i hodet, mens Mathieu hopper halvhjertet opp i en hodeduell mot Oscar de Marcos. De Marcos gir alt og stusser ballen videre til en Aduriz som står totalt umarkert, med all verdens tid på å overliste Bravo. Noe han til slutt også klarer, på forsøk nr. 2. For øvrig en meget god redning på første skuddet til Aduriz, men det holdt altså ikke.
Med det ble Barcelona nødt til å score 5 mål til på 15 minutter. Noe som naturlig nok ble en for vanskelig oppgave for katalanerne.
Til tross for at kampen var punktert ble ikke de siste 15 helt uten dramatikk fordet. Kike Sola ble byttet inn i det 81. minutt for Athletic, allerede i det 85 minutt fikk også han direkte rødt kort av dommer Velasco, som like greit gikk rett på rødfargen i stedet for det gule i kveld. Også Kike Sola ble noe strengt utvist her altså.
Med det kan vi gratulere Athletic Bilbao med vel fortjent Supercopa de España trofé. Barcelona vil få en ny sjanse til å revansjere seg mot Athletic allerede førstkommende søndag på San Mamés.