Etter den dramatiske UEFA Supercup-seieren over Sevilla på tirsdag, kan Barça nå vinne fem av seks mulige titler i 2015 når de møter Athletic Bilbao i den spanske supercupen.
Det første oppgjøret spilles på nye San Mamés om kun få timer. Returkampen spilles på Camp Nou på mandag klokken 22.00.

Lagnyheter

Neymar er fortsatt ute med kusma, Alba og Douglas har begge hamstringskader, samtidig som Arda Turan og Aleix Vidal er utelukket frem til januar. Luis Enrique insisterer likevel på at han er bekymringsløs iforhold til troppen, og at støtene som Pedro og Iniesta fikk seg mot Sevilla ikke hindrer dem fra å spille kveldens supercup.
Luis Enrique har også annonsert at han lar Mathieu og Masip være igjen i Barcelona, noe som betyr at den endelige 18-mannstroppen består av:
Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Dani Alves, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Rafinha, Mascherano, Bartra, Sandro, Munir, Sergi Roberto, Adriano og Vermaelen.
På sin side må Athletic klare seg uten de skadde spillerne; Mikel Rico, Ander Iturraspe og Iñaki Williams, samtidig som både Íñigo Ruiz de Galarreta og Guillermo Fernández forlot klubben denne uken, på lån til Leganés.

Trenerens synspunkt

På pressekonferansen foran kampen bedyret Lucho at baskerne er i stand til å skape hodebry for de blårøde.

– Vi er med i så mange konkurranser at vi er forpliktet til å være på vårt beste allerede fra starten. Barça er motiverte til å slå hvem som helst, og Athletic krever alltid mye av oss. De er et lag som bruker støtten fra sine supportere til å skape problemer for motstanderne sine. Over to kamper tror jeg at vi har overtaket, men Athletic er alltid i stand til å skpe problemer for oss.

Formkurven

Barça hadde en blandet opplevelse av International Champions Cup i USA, men alt så ut til å falle på plass når hele troppen var tilbake for å demontere AS Roma i Joan Gamper Trophy. Tirsdag kunne katalanerne heve UEFA Supercup-trofeet etter en actionfylt 5-4 seier over Sevilla. Imidlertid har både spillere og treneren uttrykt bekymring for at det har vært svært lite tid til å rette opp i feilene som tillot Sevilla å komme tilbake fra 4-1 i Georgia, eller til å restituere fra de utmattende 120 minuttene med fortball i den europeiske supercup-finalen.
Athletic har bare vunnet to av sine åtte treningskamper i sesongoppkjøringen, hvorav én av dem var en 14-0 seier mot et lokalt amatørlag. Deretter spilte de 1-1 mot russiske FC Krasnodar, tapte 3-2 for den tyske andredivisjonsklubben Greuther Furth, slo meksikanske Club Tijuana i Idaho, spilte uavgjort 1-1 mot både Real Betis og Valladolid og deretter tapte 2-0 for både Osasuna og Inter Milan. Men så leverte baskerne til gjengjeld når det virkelig betydde noe, og tok seg videre på bortemålsregelen i tredje kvalifiseringsrunde av Europa League, etter 20 mot Inter Baku i Aserbajdsjan.

Historien

Et av de eldste oppgjørene i spansk fotball daterer seg tilbake til starten av 20-tallet. Til tross for rivalisering, betyr det nære båndet mellom katalanerne og baskerne at de alltid har delt en spesiell type vennskap. De to klubbene kan skilte med tilsammen 50 spanske cuptitler, og lagene har møttes tre ganger i cupfinalen iløpet av de siste syv årene. I 2009 vant Barça 4-1 på Mestalla, med mål fra Touré, Messi, Bojan og Xavi. Barça vant også i 2012 på Vicente Calderón, hvor Pedro scoret to av målene og Messi det tredje. Forrige sesong ble det en 3-1 seier på Camp Nou, hvor Messi skaffet ledelsen to ganger før Neymar avgjorde kampen.
Kveldens kamp ser du direkte på MAX Fotball fra klokken 21.55.