(FC Barcelona – Sevilla FC 5-4): Barça trakk det lengste strået i Georgia, etter et heseblesende oppgjør på 120 minutter med ni scoringer.

Argentinerne viser frem dødballføttene

Sevilla tok avsparket og det gikk ikke lang tid før andalusierne tok ledelsen. Mascherano ble idømt et tvilsomt frispark imot, like utenfor straffefeltet, hvorpå Ever Banega kunne curle ballen over Barça-muren og inn i mål. Utagbart for Ter Stegen, som måtte plukke ballen ut av buret etter bare tre minutter.
Luis Suárez skaffet Barça et frispark bare minuttene etterpå, og la opp til at Leo Messi kunne vise frem venstrefoten fra drøyt 18 meter. Messi svarte kontant på Banegas tiltale, og curlet ballen like enkelt over Sevilla-muren.
Og Messi ga seg ikke med bare et frisparkmål. Etter at Rakitic hadde vendt opp på lekkert vis utenfor Sevilla-forsvaret, ble Banega tvunget til å legge kroaten uregelementert i bakken. Da øynet den magiske argentineren nok en gang muligheten, og satte likegodt ballen utagbart i mål, via den lengste stolpen til Beto, og ga Barça en fortjent ledelse fra 20 meters hold.

Barça dominerer

Barça fortsatte å stå høyt og aggressivt, og holdt også høyt tempo i ballen, hvor blant andre Messi og Dani Alves viste at de kan finne hverandre med bind for øynene. Etter knappe halvtimen kombinerte kaptein Iniesta, Mathieu og Suárez seg lekkert frem til en tap-in for sistnevnte, men linjemannen vinket for offside og den skotske dommeren annullerte scoringen.
Bortsett fra et par halvfarligheter fra Sevilla, var det katalanerne som dominerte omgangen, og andalusierne fikk også smake på kontringsstyrken til Enriques Barça-utgave.
Fra sitt eget straffefelt (!) sendte nemlig Rakitic ballen inn i bakrom til Suárez, som startet løpet perfekt og havnet derfor en-mot-en mot Beto. Den portugisiske målvakten vartet opp med en benparade og avverget det første forsøket, men Suárez fanget opp returen. Etter å ha ventet opp løpene fra Rafinha og Messi, sendte han ballen mellom bena på Krohn-Dehli, hvorpå kveldens Neymar-erstatter kunne skli ballen forbi Beto, til sitt tredje mål i A-lagskarrieren.

Sevilla slår knallhardt tilbake

De blårøde fortsatte det høye presset i starten av andreomgang, og det gikk bare seks minutter etter pausen før de fikk lønn for strevet. Under press sendte Trémoulinas ballen rett i bena til Busquets, som med sidesynet observerte Suárez i en god posisjon. Denne gangen fant uruguayaneren åpningen mellom bena til Beto, og satte inn sitt første offisielle mål for sesongen.
Sevilla ga likevel ikke opp kampen, og skapte håp i det hengende snøret etter at Vitolo hadde fosset frem på venstreflanken, i tomrommet etter en svært offensiv Dani Alves. Busquets fikk ikke avverget innlegget fra høyrevingen, som duppet ned til Reyes på bakerste — bak både Piqué og Mascherano. Sevilla-kapteinen kunne dermed enkelt tuppe ballen i mål bak en utspilt Ter Stegen.
Etter en times tid fikk Iniesta seg en ublid trykk i høyreankelen, og Enrique byttet ham for sikkerhetsskyld ut til fordel for Sergi Roberto. Kampen var inne i en død periode da Mathieu forårsaket straffe til Sevilla, etter å ha holdt Vitolo med fast grep inne i feltet. Gameiro var kontant fra krittmerket, og sørget for redusering og ny spenning i finaleoppgjøret.
Barça dalte i press og konsentrasjon utover i omgangen, til Enriques store frustrasjon, og slapp Sevilla til flere unødige sjanser. Det lå lenge i luften at utligningen skulle komme, og til slutt gjorde den også det. Den neste Sevilla-scoringen ble signert av debutanten Konoplyanka på blankt mål, etter at Immobile hadde lurt bort innbytter Bartra på høyrekanten.
Sevilla fortsatte å presse på for et ledermål, og Barça var tydelig ukomfortable med aggressiviteten til Unay Emerys mannskap. Bortsett fra nok et giftig frisparkforsøk fra Messi, var likevel ingen av lagene farlig nære ved å avgjøre kampen før full tid.

Pedro blir matchvinner

Dermed var det duket for en halvtime med ekstraomganger i den georgiske hovedstaden Tbilisi.
Etter tre minutter kom rykteomsuste Pedro Rodríguez på banen, og skapte litt mer fart i Barça-angrepet, men det manglet fortsatt det lille ekstra fra spillerne som dominerte angrepet i den svært gode førsteomgangen — Alves, Rakitic, Messi og Suárez.
Den første ekstraomgangen endte målløs, men det avgjørende målet skulle komme i den andre. Messi fremprovoserte et frispark like utenfor Sevilla-boksen, og sendte dødballen knallhardt i muren, eller rettere sagt; i hånden til Krohn-Dehli. Returen gikk tilbake til Messi, som sendte avgårde et nytt hardt skudd som Beto måtte gi en retur på. Og hvem andre enn finalhelten Pedro Rodríguez var på rett plass til rett tid, for så å hamre ballen i nettaket bak en sjanseløs Beto!
Mathieu måtte varte opp med en solid takling i eget straffefelt, for å hindre Sevilla fra nok en giftig målsjanse, før Adil Rami like etterpå var nære ved å utligne for endte gang i kampen.
Lievel gikk finalen til slutt i Barças favør, som dermed har innkassert sesongens første trofé — takket være finalehelt og superinnbytter Pedro Rodríguez.
FUTBOL CLUB BARCELONA – SEVILLA FÚTBOL CLUB, S.A.D 5-4 (3-1)
0-1: Banega, 3 min.
1-1: Messi, 7 min.
2-1: Messi, 15 min.
3-1: Rafinha, 44 min.
4-1: Suárez, 52 min.
4-2: Reyes, 57 min.
4-3: Gameiro, 71 min.