(Juventus–FC Barcelona 1–3): Barça innkasserte sesongens tredje trofé da de slo Juventus i lørdagens Champions League-finale.
Lørdag kveld var det tid for å kåre en vinner i årets Champions League da Barça og Juventus møttes i finalen på Olympiastadion. Barça hadde allerede sikret seg ligatittel og cuptittel, og målet var dermed å sette kronen på verket. Det klarte de. De katalanske mesterne overbeviste stort og slo Juventus 3-1.
Dermed topper Barça en formidabel sesong ved å gå helt til topps i Champions League, samtidig som trener Luis Enrique sikrer seg tre titler i sin første sesong som hovedtrener for klubben. Han har med andre ord klart å gjenta den suksessen som Pep Guardiola oppnådde for seks år siden.

Drømmestart

De blårøde kunne neppe fått en bedre start på kampen, for allerede etter fire minutter satte Ivan Rakitic inn ledermålet i Berlin. Målet ble scoret på ekte Barça-vis. Først sendte Leo Messi av gårde en millimeterpresis langpasning til Jordi Alba på venstrekanten. Han ga ballen videre til Neymar, som fant Andrés Iniesta. Midtbaneeleganten var i skuddposisjon, men valgte å assistere Rakitic.
Etter omtrent et kvarter hadde Barça en gedigen mulighet til å doble ledelsen, men Juventus-keeper Gianluigi Buffon avverget det farlige forsøket til Dani Alves. Katalanerne gikk likevel til pause med ledelse.

Morata utlignet

Bare noen minutter etter hvilen forsøkte Luis Suárez å overliste Buffon, men han mislyktes takket være en bunnsolid italiensk sisteskanse.
Etter hvert ble Barça mer passiv og inviterte sakte men sikkert Juventus inn i kampen. Det straffet seg, for bare ti minutter etter hvilen utlignet de italienske mesterne ved Álvaro Morata. Skuddforsøket til Carlos Tévez ble avverget av Ter Stegen, men Morata var våken på returen og sørget for at italienerne fikk en skikkelig vitamininnsprøytning.
Utligningen rystet tilsynelatende Barça en del, for de slet i perioder med å holde på ballen og opprettholde flyten i spillet. Etter målet ropte i tillegg Juventus på straffespark etter at Paul Pogba gikk i bakken, men dommeren pekte aldri på straffemerket.

Suárez rystet Juventus

Barça tok seg etter hvert sammen og tok ledelsen nok en gang drøye tyve minutter før slutt. Denne gangen var det Luis Suárez som var på rett sted til rett tid. Uruguayaneren satte ballen i mål etter at Buffon ble tvunget til å gi retur etter et Messi-skudd.
Like etterpå trodde Neymar at han hadde punktert kampen, men brasilianerens hodescoring ble annullert fordi dommeren mente han tok hånden til hjelp. Avgjørelsen vekket sterke reaksjoner hos Barça-spillerne, men den tyrkiske dommeren stod på sitt.
På overtid kontret Barça mot et Juventus-lag som jaktet utligning. Italienerne hadde blottlagt seg defensivt, og det ble de sterkt straffet for ettersom Neymar enkelt kunne sette inn 3-1. Dermed innkasserte katalanerne sesongens tredje trofé og sin femte Champions League-tittel totalt.
Xavi Hernández, som spilte sin siste kamp for Barça, fikk æren av å løfte trofeet i etterkant av kampen. Et verdig punktum for klubblegenden, som nå vender nesen mot Qatar for å tjenestegjøre for Al Sadd.

Juventus–FC Barcelona 1–3

0–1: Ivan Rakitic (4)
1–1: Álvaro Morata (55)
1-2: Luis Suárez (68)
1-3: Neymar (90)
Juventus (4–4–2): Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tévez, Morata.
FC Barcelona (4–3–3): Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Neymar.